Međunarodni dan mladih

Generalna skupština Ujedinjenih naroda je 1999. godine donijela rezoluciju o proglašenju Međunarodnog dana mladih te se on kontinuirano obilježava svake godine 12. kolovoza. Zamišljen je kao prilika da se vladama i drugima privuče pažnju na globalne probleme mladih, prepoznaju njihovi potencijali, slave postignuća i planiraju načini uključivanja mladih u poduzimanje koraka u razvoju društava.

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih je „Transformiranje obrazovanja“ gdje se ističu napori kako bi se obrazovanje učinilo relevantnijim, pravednijim i uključivijim za sve mlade. Temeljen na 4. cilju Agende za održivi razvoj 2030. – „osigurati uključivo i pravično kvalitetno obrazovanje i promicati mogućnosti cjeloživotnog učenja za sve“ –

Međunarodni dan mladih 2019. ispitat će kako vlade, mladi i organizacije usmjerene prema mladima, kao i drugi dionici preobražavaju obrazovanje i kako ti napori doprinose postizanju Agende za održivi razvoj 2030. godine.

PRONI centar za socijalno podučavanje kroz projekt “Pokretne slike umjetnosti i kulture” promovirao je mlade uspješne ljude s područja Vukovara i šire Slavonije.  Koje su to mlade osobe i zašto smo ih odabrali pogledajte ovdje.