Mrežna stranica Pikaso

U sklopu PIKASO projekta financiranog iz Prijelaznog instrumenta, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih je razvila interaktivnu mrežnu stranicu Pikaso koja omogućuje lakši pristup informacijama o priznavanju inozemnih srednjoškolskih strukovnih kvalifikacija u Republici Hrvatskoj, a koja je s radom započela od 1. rujna 2017. godine.

Mrežna stranica je prilagođena stvarnim potrebama korisnika, poslodavaca i stručne javnosti, a prvenstveno je namijenjena onim osobama koje žele izvršiti priznavanje svoje inozemne srednjoškolske strukovne kvalifikacije u Republici Hrvatskoj tako da ih se kroz interaktivno sučelje vodi kroz informacije koje su im potrebne za uspješno podnošenje i rješavanje njihova zahtjeva.

U svrhu povećanja transparentnosti, mrežna stranica podnositeljima zahtjeva pruža mogućnost online provjere statusa rješavanja njihova zahtjeva upisivanjem jedinstvenog koda u za to predviđeno mjesto.

Osim toga, posjetitelji mrežne stranice imaju mogućnost pretraživanja registra inozemnih obrazovnih kvalifikacija u kojemu se nalaze inozemne srednjoškolske strukovne kvalifikacije koje je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih priznala od 1. rujna 2011. godine, kada je postala nadležno tijelo za priznavanje inozemnih srednjoškolskih strukovnih kvalifikacija u Republici Hrvatskoj.

Detaljnije informacije potražite na PIKASO mrežnoj stranici – www.pikaso.asoo.hr.

Izvor: asoo.hr