Nacionalno predstavljanje programa Obzor Europa

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira nacionalno predstavljanje Okvirnog programa za istraživanje i inovacije – Obzor Europa, koje će se održati virtualno, putem Zoom platforme, 23. ožujka 2021. godine s početkom u 10.15 sati.

Obzor Europa predstavlja vodeći program za istraživanje i inovacije Europske unije u razdoblju od 2021. do 2027. godine s ukupnim proračunom od oko 95,5 milijardi € u tekućim cijenama. U sklopu programa Obzor Europa pružat će se potpora stvaranju i širenju visokokvalitetnih novih znanja i tehnologija, jačanju učinka istraživanja i inovacija na razvoj te potpora prihvaćanju inovativnih rješenja u industriji i društvu radi rješavanja globalnih izazova. Naglasak je stavljen i na poticanje svih oblika inovacija, uključujući revolucionarne inovacije, uvođenje inovativnih rješenja na tržište te optimiranje rezultata programa radi povećanja učinka u ojačanome Europskome istraživačkom prostoru, kao i na podupiranje i provedbu politika Unije.

Na predstavljanju će sudjelovati predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te glavni direktor Glavne uprave za istraživanje i inovacije Europske komisije.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 21. ožujka 2021. godine putem poveznice.

Program događaja i ostale informacije potražite na stranicama Obzora.