Najbolja srednjoškolska ideja osvaja 10.000 kn

Srednjoškolci, pozor! Ideja godine, natjecanje koje traži najbolju poslovnu ideju, devetu godinu otvorilo je prijave. Kao i do sada traže se kreativna, inovativna i hrabra tehnološka rješenja i ideje. Najbolji tim ili pojedinca bit će nagrađeni sa 10.000,00 kn bruto.

Ideja godine natjecanje je za srednjoškolce koji žele poduzeti svoj prvi poduzetnički korak, pa je tako potrebno izraditi poslovni plan, a u njemu se traži inovativnost, kreativnost, ali i dobre prezentacijske vještine.

Pri tome, morate koristiti internet ili neku od novih tehnologija, primjerice umjetnu inteligenciju, internet stvari (IoT), digitalno proširena stvarnost (AR), robote, blockchain, virtualnu stvarnost, bespilotne letjelice, 3D ispis ili nešto sasvim drugo. Važno je istaknuti kako nove tehnologije planirate koristiti kako biste riješili neki od problema koji muče vas, vašu okolinu ili cijelo društvo. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje.

Prijaviti se možete odmah, a do 26. ožujka traju rane prijave. Svi koji do tada pošalju svoje prijave, dobit će recenziju stručnog žirija i mogućnost da svoju prijavu poprave. Krajnji rok za prijavu na natjecanje je 18. travanj. Finalisti će biti proglašeni 23. travnja.

Prijaviti se možete sami ili u timu od najviše troje ljudi. Ako se prijave timovi s više od tri člana, njihove prijave neće biti uzete u obzir. Pri razradi svoje ideje možete tražiti pomoć profesora/ice, no onda ih morate navesti kao mentora/icu.

Prijaviti se možete tako da pošaljete svoj poslovni plan na mail idejagodine@srednja.hr. Poslovni plan koji morate ispuniti možete skinuti ovdje.

Više detalja možete pronaći na sljedećoj stranici.

Izvor: srednja.hr