NATJEČAJ ZA STIPENDIJE – “Gemerica” – 2023./2024.

[NATJEČAJ ZA STIPENDIJE – “Gemerica” – 2023./2024.]
  • I ove godine mladi Vukovarac, Dejan Gemeri, pokazao je koliko cijeni mlade i uporne ljude, svoj grad i želju za razvojem.
U nastavku prijenosimo tekst poziva u cijelosti: 
“Prije nego krenem sa službenom objavom natječaja za iduću akademsku godinu, želio bih izraziti sreću i zadovoljstvo što je prva “Gemerica” prošla u najboljem mogućem redu. Zadnja stipendija isplaćena je s 3.7.2023. Najprije, hvala Bojani i Urošu na divnoj suradnji, čak smo našli i vremena za jednu kavu na kojoj smo se bolje upoznali. Stipendiranje studenata i darivanje učenika generacije već drugu godinu, za mene je nešto najbolje što sam napravio u životu, sve ostalo mi nema previše smisla. Kako je sve to izgledalo, možete slobodno pitati prošlogodišnje stipendiste, koji službeno ulaze u alumni klub jer stipendije idu i ove godine. Reći ću samo da je ovo jedina stipendija koja uključuje i božićnicu.
Ovi putem raspisujem natječaj za iduću akademsku godinu (2023./2024.) i pozivam sve studente s prebivalištem u Vukovaru i okolici (prigradska naselja i okolna sela) da se prijave. Stipendija iznosi €100 i traje deset mjeseci. Broj stipendija bit će utvrđen naknadno, zajedno s rezultatima, a ovisit će o broju i kvaliteti prijava. Kao i prošle godine, mjesto studiranja nije bitno i stipendija nema nikakvih lokacijskih ograničenja. Prijaviti se mogu svi koji studiraju u RH i izvan nje. Čak i ako nekim slučajem studirate na Marsu, a i dalje imate prebivalište u Vukovaru i često svraćate kući i možete to dokazati, konkurirate za stipendiju. Vrlo jednostavno.
  • Sve što trebate napraviti je poslati motivacijsko pismo na gemeri.dejan@gmail.com i uvjeriti me da baš vama trebam dati stipendiju i zbog čega ste vi posebni u odnosu na ostale kandidate. Budite kreativni i izdvojite se iz mase. Zašto studirate to što ste odabrali, kakvi su vam ciljevi u životu i zbog čega volite život? Nema nekih posebnih smjernica i kalupa.
Prošle godine, stipendija je otišla u ruke studentima koji studiraju u Novom Sadu, obzirom na njihovu neosporivu kvalitetu. Ove godine to ne mora biti slučaj, a ovo naglašavam kako se drugi studenti koji studiraju negdje dalje ili bliže, ne bi obeshrabrili. Prilikom odabira, dopustite mi da se malo poslužim i nekom intuicijom jer sam čitav život proveo i provodim i dalje u različitim sustavima obrazovanja. To mi pomaže da dobijem skladnu sliku.
  • Natječaj traje do 31.8.2023., nakon čega krećem s pregledavanjem i sužavanjem izbora. Onda kasnije malo pričamo na ZOOM, da vidim da ste živa osoba i da se malo upoznamo, eventualno pitam koje pitanje ako me nešto posebno zanima što ste naveli u pismu. Nakon toga, ako vas odaberem, prvu stipendiju dobivate s 1.10.2023.
Za one koji su se prijavili prošle godine, pozivam da se prijave i ove. Ukoliko smatrate da vam je motivacijsko pismo bilo dobro i da ne bi previše mijenjali, samo mi pošaljite email da se prijavljujete i ove godine, kako bih vas mogao uzeti u obzir. Isto tako, ako želite nešto i ažurirati, dodati pokoju novu informaciju, slobodno dodajte. Ako želite pisati novo pismo, može i to. Bilo je odličnih pisama, kako god okreneš.
Znam da facebook više i nije najomiljenija društvena mreža među mladima, ali se nadam da će ova objava doći do što većeg broja studenata. Druge društvene mreže ne koristim, pojele me godine.
To je otprilike sve. Ako ima nekih nejasnoća, stojim na raspolaganju.
Pozdravljam!”