Održana informativka

PRONI Centar za socijalno podučavanje/Info centar za mlade Vukovar proveo je aktivnost Informativka – predstavljanje rezultata projekta „I-Strategija” na kojoj je sudjelovalo 17 osoba i to 9 mladih i 8 predstavnika raznih institucija/ustanova/udruga/organizacija.

Informativka se održala u srijedu, 28.prosinca 2016. godine u 11:00 sati u prostoru Info centra za mlade Vukovar na adresi 204. vukovarske brigade 43, Vukovar.

Projekt „I-Strategija” kojeg je proveo PRONI Centar za socijalno podučavanje kroz program Erasmus+ završio je u srpnju 2016. godine i kao rezultat proizašao je dokument „Strategija informiranja mladih na području grada Vukovara” u čijem kreiranju je sudjelovalo 222 osobe iz Vukovara i to 201 mlada osoba (15-30 godina) i 21 donositelj odluka (predstavnici raznih institucija/ustanova/udruga/organizacija koji na bilo koji način informiraju mlade).

U svrhu postizanja razine informiranosti mladih, provedeno je istraživanje s 311 mladih u gradu Vukovaru te je isto poslužilo kao temelj za strukturirani dijalog između mladih i donositelja odluka, te je provedeno 8 fokus grupa i izrađena je Strategija informiranja mladih s jasnim ulogama dionika, aktivnostima i preporukama za njezinu kvalitetnu provedbu.

Sudionicima na Informativki predstavljena je Strategija informiranja mladih na području grada Vukovara dio po dio te su suionici kroz strukturirani razgovor diskutirali o tome kolika je mogućnost primjene Strategije u Vukovaru i kako bi svatko od njih kao pojedinac mogao doprinijeti podizanju razine kvalitete mladih prateći preporuke iz navedenog dokumenta, ali isto tako kako bi oni koji su zaposleni u određenim institucijama/ustanovama/udrugama i organizacijama mogli poboljšati informiranje koje je usmjereno mladima.

Javnim predstavljanjem i promocijom Strategije PRONI Centar želi podići svijest mladih, relevantnih institucija i šire javnosti o važnosti mladih ljudi u društvu i važnosti kvalitetne potpore mladima kroz točno, jasno i pravovremeno informiranje i upravo zato i želi da Strategija informiranja mladih zaživi i da se svakodnevno upotrebljava i služi kao pripručnik svima onima koji informiraju mlade u Vukovaru.

 

Strategiju informiranja mladih je moguće preuzeti na mrežnoj stranici Info centra za mlade Vukovar, a isprintani primjerak će biti dostupan od druge polovice siječnja u prostoru Info centra za mlade Vukovar.

Ovo je bila dobra prilika da se sudionicima približe rezultati projekta i sama Strategija te porazgovara o mogućnostima provedbe, odnosno o akcijskom planu i prijedlozima za što učinkovitiju provedbu samih preporuka.