Osmisli vizualno rješenje za Rikon 2022

Udruga 3. zmaj otvorila je natječaj za dizajn vizualnog rješenja za konvenciju fantastike Rikon 2022.

Rikon 2022. 25. je po redu festival fantastike i znanstvene fantastike, koji će se održati od 7. do 9. listopada 2022. godine u Rijeci. Tijekom tri dana ispunjena edukativnim predavanjima, kreativnim radionicama, zabavnim programom te raznim aktivnostima namijenjenim svim uzrastima, svake godine okuplja oko 1000 posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva, zaljubljenika u znanost, kulturu i umjetnost, koji imaju priliku u nesvakidašnjem i jedinstvenom okruženju proširiti svoje znanje, zabaviti se te steći nove vještine i poznanstva.

Rad mora sadržavati elemente fantastike ili znanstvene fantastike, može i ne mora sadržavati elemente iz popularne kulture.

Projektni zadatak ovog natječaja uključuje:

  • prijedlog vizualnog rješenja,
  • kratko tekstualno obrazloženje koncepta vizualnog rješenja,
  • prikaz primjera primjene vizualnog rješenja.

Na natječaj se mogu prijaviti sve zainteresirane fizičke i pravne osobe, uključujući studente. Svaki autor/ica ima pravo sudjelovati na natječaju s najviše dvije (2) prijave. Vizualno rješenje treba biti originalan rad autora/ice (ili skupine autora).

Na temelju dostavljenih prijedloga, članovi Udruge odabrat će i nagraditi jedno idejno rješenje koje će se koristiti kao vizualni identitet konvencije fantastike Rikon 2022.
Odabrani rad osvaja novčanu nagradu u neto iznosu od 2.500,00 kuna.

Rok za predaju radova je 12. prosinca 2021. godine, a prijava se vrši isključivo elektroničkim putem na e-mail adresu. Na istu adresu možete se obratiti i u slučaju dodatnih pitanja.

Više informacija potražite na službenim stranicama konvencije.

Izvor: informiraj.me