Osvoji novčanu nagradu za najbolju ideju društvenog poduzetništva

Centar za razvoj mladih pokrenulo je drugo izdanje studentskog natjecanja Pokretač. Prijave su otvorene do 22. studenog 2020. godine.

CERM zajedno sa projektnim partnerima – Zagrebačkim inovacijskim centrom, STEP RI-jem, Uredom za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu i Inovativnim Zadrom, sudionike upoznaje s društvenim poduzetništvom te sa stvaranjem poslovnih modela uz Business Model Canvas metodologiju.

Trima najinovativnijim poslovnim modelima OTP banka dodijelit će ukupno 9.000,00 kuna, i to na sljedeći način:
  1. mjesto – 4.000,00 kuna
  2. mjesto – 3.000,00 kuna
  3. mjesto – 2.000,00 kuna.
Sudjelovanje je moguće pojedinačno ili u timu do dvije osobe. Prijaviti se mogu svi studenti i studentice (redovni i izvanredni) koji studiraju na jednom od hrvatskih sveučilišta, veleučilišta ili visokih škola.Zadatak je sudionika Pokretača napraviti svoj prvi korak u poduzetništvu – odabrati jednu od zadanih kategorija i osmisliti inovativan poslovni model koji će rješavati važan društveni problem. Kategorije su: obrazovanje, ekonomija, mir i sigurnost, zdravstvo i očuvanje dostatnosti resursa (hrane i vode) – proizvodnja. Nakon odabira kategorije sudionici počinju s online dijelom natjecanja – izradom Business Model Canvasa. Najboljih 10 modela očekuje pitch pred stručnim žirijem 10. prosinca 2020. godine u Zagrebu, nakon čega se 3 prvoplasirana nagrađuju.

Dodatne informacije o natjecanju kao i o postupku prijave nalaze se na linku.

Izvor: informiraj.me