Otvoren je natječaj “Oboji svijet”

Već 6. godinu zaredom Forum za slobodu odgoja obilježava Međunarodni dan tolerancije i zajedničkim snagama, idejama i kreativnim likovno-literarnim radovima progovaraju o tako važnim temama: toleranciji, nenasilju, mirnom rješavanju sukoba, prihvaćanju različitosti, razumijevanju i prihvaćanju postojanja svakoga pojedinca upravo takav kakav je, zagovaranju ljudskih i dječjih prava, kao i važnosti našega vlastitoga angažmana i doprinosa zajednicama u kojima živimo.

I ove godine raspisuju tradicionalan natječaj “Oboji svijet!” za sve učenike i učenice, kao i njihove mentore, no vesele se i svakome radu koji im stigne iz inozemstva, kao što je to bio slučaj prošlih godina.

I ove godine očekuju pregršt vaših radova – i žele probati postići još bolju brojku nego prošle godine! 880 radova!! No ove godine će vam ponuditi i jednu dodatnu temu o kojoj želimo čuti, vidjeti i slušati vaša promišljanja.

Godine 2015. Ujedinjeni narodi su usvojili Program za održivi razvoj do 2030. godine.

Plan je vrlo jednostavan: upoznajte se s Programom za održivi razvoj, sa samim ciljevima, istražite što se tim ciljevima želi postići, a ono što je najvažnije, kroz svoje radove šaljite prijedloge, ideje i same akcije kako mi kao pojedinci možemo doprinijeti ispunjavanju pojedinoga cilja: tolerancijom, poštivanjem ljudskih i dječjih prava, prihvaćanjem različitosti, izgradnjom mira, nenasilnim rješavanjem sukoba, pluralizmom, održivim i pravednim društvom.

Ne moramo pokušavati riješiti probleme svijeta, ali možemo aktivno sudjelovati i stvarati kvalitetniju, pozitivniju i humaniju zajednicu u kojoj živimo! Time ipak utječemo i na sam svijet koji želimo bojiti šarenim bojama tolerancije!

Početne informacije o globalnim ciljevima možete pronaći na linku: http://www.hr.undp.org/content/croatia/hr/home.html.

A želite li još jedan dodatan izazov kojim se možete baviti tijekom cijele školske godine nevezano za natječaj?

Odaberite jedan cilj i aktivno doprinosite njegovu ostvarivanju tijekom cijele školske godine!

S nestrpljenjem očekuju vaše radove!

Natječaj je otvoren od 4. rujna 2017. do 27. listopada 2017. godine. Poziv možete preuzeti OVDJE.

Novina ovogodišnjega natječaja su online prijave, tako da vam skrećemo pažnju da dobro pročitate pravila natječaja kako se ne bi dogodilo da neki rad ne dođe k njima. Poveznicu na online prijavu je http://bit.ly/OS_Prijava.

S nestrpljenjem očekuju vaše radove!

 

Izvor: fso.hr