Ovogodišnji sajam stipendija i visokog obrazovanja u online izdanju

Sajam stipendija i visokog obrazovanja Institut za razvoj obrazovanja donosi u novom, posebnom online izdanju. Prilagođen je zbog poznatih globalnih izazova koji su u kratkom vremenu značajno utjecali na trendove u brojnim područjima. Održat će se na stranici www.iro.hr 25. studenoga 2020. godine od 10 do 16 sati, a na istoj će se stranici moći pronaći satnica te službeni i popratni program.Događaj će istovremeno biti nacionalnog i lokalnog karaktera te će objediniti sve lokacije na kojima se tradicionalno održavao: Rijeku, Zadar i Zagreb. Ovaj format omogućit će fleksibilnost, komunikaciju i olakšan pristup mnogo većem broju sudionika i široj publici unutar i izvan granica Hrvatske, pri čemu će interaktivnost biti glavni predznak.

Tijekom cijelog dana održavanja Sajma posjetitelji će moći razgovarati s predstavnicima visokih učilišta, institucijama koje dodjeljuju stipendije, bivšim stipendistima i predstavnicima nacionalnih i međunarodnih kompanija iz Hrvatske, drugih dijelova Europe, Sjeverne Amerike, Japana i drugih zemalja. Izlagači će pružati informacije o studijskim programima, programima stipendiranja, stručnim praksama, standardiziranim ispitima za studij u inozemstvu i tečajevima stranih jezika.

Održavanjem Sajma želi se ukazati na potrebu većeg izdvajanja resursa za sektor obrazovanja i mlade ljude koji su u potrazi za različitim profesionalnim prilikama. Kvalitetnim informiranjem i savjetovanjem o studijskim programima studija želi se proširiti pristup visokom obrazovanju za sve društvene skupine, osigurati uspješan završetak upisanim studentima te pospješiti njihov prelazak na tržište rada i povezanost s gospodarstvom.

Ovogodišnje izdanje omogućile su potpore brojnih značajnih partnera koji će svoje institucije i programe također predstaviti na Sajmu: Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH (Arhitekt Sajma), Agencija za mobilnost i programe EU (Konzul Sajma), Sveučilište u Rijeci (Virtuoz Sajma), Grad Zadar (Protagonist Sajma), Grad Rijeka (Prijatelj Sajma) i Primorsko-goranska županija (donator i pokrovitelj).Sajam je centralni događaj u visokom obrazovanju u Hrvatskoj namijenjen učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima i njihovim roditeljima te nastavnicima i istraživačima koji će na jednom mjestu u jednom danu moći pronaći sve informacije o mogućnosti studiranja i priprema za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu. Ujedno će biti i prilika za virtualno okupljanje globalne zajednice koja promiče obrazovanje bez granica te, unatoč globalnoj krizi, raspravu usmjerava na pozitivne priče i prilike.

Prijavnica za besplatno sudjelovanje nalazi se na poveznici.

Izvor: studentski.hr