Postani eTwinning ambasador

Agencija za mobilnost i programe Europske unije objavljuje natječaj za učenike pod nazivom Učenički eTwinning ambasadori.

Cilj je ovog natječaja odabrati učenika ili učenicu koji će po uzoru na eTwinning ambasadore imenovane iz redova odgojno-obrazovnih djelatnika surađivati s Nacionalnom službom za podršku eTwinningu te promicati eTwinning kao aktivnost koja potpomaže inovacije u pedagogiji i korištenju tehnologije unutar odgojno-obrazovnog procesa te također promiče angažman učenika kao pokretača promjena.

Natječajem će biti odabrano do dvoje učenika ambasadora čiji uradak najbolje pokazuje što za njih znači pojam učitelja/nastavnika budućnosti, kako nastavnik budućnosti može omogućiti učenicima stjecanje znanja i vještina za 21. stoljeće te kako tom procesu može pripomoći sudjelovanje u eTwinning projektima.

Prijaviti se mogu svi učenici koji su u školskoj godini 2019./2020. upisali 3. razred srednjih škola u Republici Hrvatskoj.

Učenici mogu prijaviti radove kroz dvije teme: temu učitelja/nastavnika budućnosti i temu klimatskih promjena.

Prijave su individualne. Na natječaj se ne može prijaviti cijeli razred ili cijela škola. Broj prijavitelja iz iste škole nije ograničen.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 20. siječnja 2020godine.

Više o natječaju pronađite na službenim stranicama Agencije.

 

Izvor:Informiraj.me