Postani mentor/ica u civilnom društvu

Inicijativa mladih za ljudska prava u sklopu Programa mentoriranja i prakse u civilnom društvu nudi potporu za razvijanje mentorskog programa u skladu s potrebama organizacija civilnog društva. Program je pilotiran i uspješno proveden u 23 organizacije civilnog društva, dok se u drugima još provodi.

U drugom izvođenju programa, fokus će se staviti na mlade koji spadaju u ranjive skupine i koji imaju manje prilika za rad u organizacijama civilnog društva ili su u opasnosti od diskriminacije. Poseban fokus bit će na pripadnicima nacionalnih manjina.

Za sudjelovanje u 2. krugu poziva mogu se prijaviti organizacije koje su već imale osobe na praksi, kao i nove organizacije koje u programu još nisu sudjelovale.

Glavni ciljevi Programa prakse u civilnom društvu su:

  • osnažiti buduće radnike formalnim i neformalnim znanjima i vještinama potrebnim za rad u organizacijama civilnog društva (OCD)
  • dati priliku mladima bez radnog iskustva za stjecanje korisnog i konkretnog znanja i vještina za različite pozicije unutar OCD-ova
  • Promovirati rad organizacija civilnog društva kao privlačnog potencijalnog mjesta za zaposlenje mladih

Sukladno mogućnostima i tipu OCD-a, budućim praktikantima nude se opcije za učenje  posla sljedećih radnih mjesta odnosno skupova aktivnosti vezanih uz najčešća radna mjesta:

→ projektni menadžer

→ voditelj ureda/ administrator/financijski asistent

→ voditelj komunikacija/odnosa s javnošću

→ programski koordinator

→ edukator/trener/voditelj radionica

→ stručnjak u području zagovaranja javnih politika

Što dobiva vaša organizacija?

  • Priliku da u rad svojih organizacija uključite mlade motivirane ljude koji mogu postati vaši budući podržavatelji/ice, radnice, volonteri ili suradnice
  • Strukturirani program prakse kojeg možete koristiti za uvođenje novih osoba u vaše organizacije
  • Dodatne treninge mentorskih vještina i druge prilike za usavršavanje

Prijave su otvorene do 17. studenog 2021. godine, a vrše se putem Google obrasca.

Detaljnije informacije pronađite na stranicama Inicijative.

Izvor: informiraj.me