“Frontiers of Peace” – poziv volonterima

Europski dom Vukovar provodi projekt “Frontiers of Peace” te  poziva osobe zainteresirane za volontiranje da pošalju svoje prijave do 06.05.2019.

O projektu

Cilj projekta Frontiers of Peace je istaknuti, na lokalnoj razini, temeljnu vrijednost europske kulturne baštine i koja je aktivna uloga Europske unije u takvom procesu. Također nastojimo podići svijest o tome kako su se granice promijenile u našoj nedavnoj prošlosti i koje su prednosti slobode kretanja, što je temeljno postignuće europske integracije. Osim toga, želimo potaknuti građane na aktivizam, mobilnost, otvorenost ka novim znanjima, razmjenu i osobni razvoj, a to ćemo postići brisanjem nevidljivih granica koje sebi svakodnevno postavljamo.

Nositelj projekta je Talijanski institut za kulturu u Zagrebu, u partnerstvu s Francuskim kulturnim institutom u Zagrebu, Mađarskim institutom Balassi, Zagreb, Borderline, te pridruženim partnerima: Akademija likovnih umjetnosti, Zagreb, Gimnazija Vukovar-škola ambasador EU parlamenta, Zaklada Fridrich Ebert, Mirovna grupa mladih Vukovar, Europski dom Vukovar.

 Zašto volontirati?

  • Ako vas privlače nova poznanstva, drugačije kulture i bogatstvo različitosti naših sudionika i posjetilaca, otvorit će vam se jedan novi svijet.
  • Ako uživate u interakciji i komunikaciji sa ljudima, naši gosti i publika dat će vam bezbroj prilika za uživanje.

Volonterski angažman uključivao bi aktivnosti sukladno Vašim interesima, između ostalog:

  • sudjelovanje u organiziranju EDVU Talks interaktivnih predavanja (10.5.2019.);
  • sudjelovanje u provođenju aktivnosti Lampioni-želje mira (10.5.2019.);
  • sudjelovanje u organiziranju i provođenju društvenog događaja – piknik, interaktivne radionice i koncert (11.5.2019.);
  • sudjelovanje u promociji događaja putem društvenih mreža.Prijavite se i volontirajte te svojim entuzijazmom i motivacijom doprinesite da Vukovar blista uz mlade ljude koji će nakon svog angažmana otići bogatiji za jedno veliko iskustvo i nezaboravne uspomene.

Prijaviti se možete putem e-maila: edvu032@gmail.com tako što ćete poslati kratko motivacijsko pismo koje će obvezno sadržavati puno ime i prezime, datum rođenja, kontakt telefon i e-mail.

Rok za prijave je 06.svibnja 2019.godine!