Prijavi se na regionalnu ljetnu aktivističku školu – Trenutak je sada!

Omladinski centar CK13Inicijativa mladih za ljudska prava – HrvatskaGong i Danes je nov dan organiziraju “REGIONALNU LJETNU AKTIVISTIČKU ŠKOLU – TRENUTAK JE SADA!“, koja će se održati od 18.07. do 24.07.2022. u Sremskim Karlovcima za sudionice i sudionike iz SrbijeHrvatske i Slovenije.

Ako želiš saznati više o društvenom aktivizmu i održivosti aktivističkog djelovanja, steći nova znanja i vještine građanskog samoorganiziranja, ako želiš upoznati vršnjake iz regije koji jednako kao i ti žele pozitivne promjene u društvu – onda je Regionalna ljetna aktivistička škola pravo mjesto za tebe!

Pripremili su sedmodnevni program koji će uključiti teoriju, principe i praksu aktivističkog samoorganiziranja i djelovanja u različitim, ali međusobno povezanim područjima, kao što su ekologija, feminizam, antiratni aktivizam, građanska participacija i kreiranje javnih politika.

Tijekom škole dobiti ćeš priliku nadograditi svoje postojeće znanje i usavršiti svoje vještine, kao i priliku da upoznaš druge mlade ljude i razmijeniš svoja razmišljanja, interese, znanja i iskustva.

Je li ova škola za tebe?

Ako imaš između 18 30 godina i živiš u SrbijiHrvatskoj ili Sloveniji, ako osjećaš potrebu i imaš volju da mijenjaš svijet na bolje – prijavi se! Ovom školom žele te potaknuti da napraviš prve aktivističke korake, a ako ti aktivističkog iskustva ne nedostaje – da napraviš korak naprijed, ustraješ ili pokreneš novu inicijativu.

Što nakon škole?

Ljetna škola neće biti kraj vašeg druženja. Nakon sedmodnevnog programa tebi i svim sudionicama i sudionicima škole osigurat će nastavak rada i druženja kako biste svoje ideje mogli provesti u djelo, u svojim inicijativama ili s organizatorima, u radu vaših organizacija.

 

Troškove putovanja, smještaja i prehrane pokrivaju organizatori škole.

Sve sudionice i sudionici škole će nakon završene škole dobiti Youthpass certifikat.

Kako se prijaviti?

Ukoliko ti sve dosad napisano zvuči zanimljivo, pozivaju te da se prijaviš popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi OVDJE.

 

Rok za prijavu

Rok za prijavu je 26.06.2022.
Odabrane sudionice i sudionice bit će obavješteni mailom najkasnije do 01.07.2022.

 

Kriteriji odabira

Određeno znanje i prethodno iskustvo nije neophodno. Prednost pri odabiru za sudjelovanje imat će osobe koje u obrazloženju prijave pokažu visoku razinu motivacije za društveni aktivizam i društvene promjene te kojima bi škola najviše koristila.

 

Kontakt

Za dodatna pitanja i informacije za sudionike iz Hrvatske, slobodno se javi na e-mail: croatia@yihr.org

Više informacija o školi pročitaj OVDJE! Trenutak je sada!

Izvor: gong.hr