Prijavite eko-projekt svoje škole i osvojite Hexapod edukativne robote ili put u Strasbourg za cijeli razred

Prijavite eko-projekt svoje škole i osvojite Hexapod edukativne robote ili put u Strasbourg za cijeli razred.

Riječ je o natječaju u sklopu projekta ekoLucija 101 kojeg provodi portal srednja.hr.

  • Natječaj se zatvara 16. travnja u 23:59.

Kako možete postati iduća škola ekoLucionar?

Prijaviti se mogu sve osnovne i srednje škole koje su u protekloj, 2022. godini provele eko-projekt. U obzir dolaze razni eko-projekti, a ove godine su ih podijelili u pet kategorija. Tako se možete prijaviti u sljedećim kategorijama:

  • školski vrtovi,
  • recikliranje i odvajanje otpada,
  • edukacije učenika,
  • ekologija i promet,
  • zdrava prehrana.

Projekte će ocjenjivati žiri kojeg čine predstavnici partnera projekta i članovi redakcije portala srednja.hr. Najbolje projekte će proglasiti u svakoj kategoriji. Uz to, dva projekta s najvišim ocjenama u ukupnom poretku proglasit će pobjednicima, a osigurali su i vrijedne nagrade, izvještavaju sa portala srednja.hr

 

Što možete osvojiti?

Pobjednička osnovna škola, ona s najvišim ocjenama u ukupnom poretku, osvojit će dva Hexapoda. Riječ je o edukativnim robotima koje proizvodi tvrtka Stemi, koji vam omogućuju da uvedete nastavu iz robotike u svoje učionice na jednostavan i zabavan način. Uz njih, dobit ćete i sav hardware i software potreban za poučavanje, kao i pristup Stemi Lab edukacijskoj platformi s besplatnim STEM materijalima.

Pobjednička srednja škola osvojit će putovanje u Europski parlament u Strasbourg u Francuskoj. Smještaj i troškovi bit će osiguran za 24 učenice i učenika, kao i dvoje nastavnika. Učenici će kroz program Euroscola provesti dan u ulozi zastupnika u Europskom parlamentu. Na simulaciji plenarne sjednice, uz pomoć stručnjaka iz Europskog parlamenta, raspravljat će o temama koje su im važne. Naravno, dio vremena bit će posvećen i istraživanju Strasbourga.

Kako se prijaviti?

  • Eko-projekt svoje škole prijavljujete ispunjavanjem obrasca kojeg možete pronaći ovdje. Potrebno je ukratko opisati projekt, odabrati kategoriju u kojoj se želite prijaviti te priložiti fotografije i druge materijale koje želite. Objasnite kako su učenici sudjelovali u projektu i što su zahvaljujući tome naučili.

Vremena za prijavu ostalo je još malo. Natječaj u sklopu projekta ekoLucija 101 je otvoren do 16. travnja u 23:59 sati.

Pobjednike će proglasiti na video konferenciji koja će se održati ususret Danu planeta Zemlje, 21. travnja, s početkom u 10 sati. Uz proglašenje pobjednika, moći ćete poslušati o primjerima dobre prakse iz područja održivosti, kao i drugim razlozima za optimizam oko ekologije i budućnosti. Konferenciju ćete moći pratiti uživo na našem YouTube kanalu ili TikTok profilu.

 

Sretnooo!