Provedite pet mjeseci u Berlinu

Do kraja mjeseca, odnosno do 31. srpnja, možete se prijaviti za stipendiju koju daje Njemački parlament u suradnji sa sveučilištima Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität Berlin i Technische Universität Berlin.

Riječ je o stipendiji koja se dijeli u sklopu natječaja za Međunarodnu parlamentarnu stipendiju (IPS) na pet mjeseci u Berlinu, a namijenjena je visokokvalificiranim mladima koji su zainteresirani za politiku te su se voljni po završetku programa vratiti u svoju državu gdje će sudjelovati u oblikovanju demokratske budućnosti.

U slučaju dobivanja stipendije proveli biste 13 tjedana kod jednog od zastupnika Bundestaga gdje biste se upoznali s njemačkim parlamentarnim sustavom i političkim procesima donošenja odluka, a moći ćete steći praktična iskustva u području parlamentarnog rada. Kako biste zadovoljili uvjete prijave, trebate imati hrvatsko državljanstvo, završen sveučilišni studij, imati minimalno B2 razinu znanja njemačkog jezika, poznavati njemačku politiku, društvo i povijest te biti mlađi od 30 godina.

O prijavi za stipendiju, koja iznosi 500 eura mjesečno te podrazumijeva besplatan smještaj, troškove osiguranja i puta možete više detalja pronaći na poveznici.