Radionica: ŠIVASTIČNO!

Art terapijske radionice Šivamo našu priču u Gradskom muzeju Vinkovci.
  • Pedagoški odjel vas poziva na besplatni ciklus art terapijskih radionica za žene koje planiraju, jesu ili su bile u postupku medicinski potpomognute oplodnje.
Žene su se stoljećima okupljale kako bi šivale. Kroz proces šivanja u grupi dijelimo svoja iskustva i izazove s kojima se susrećemo. Šivanje povećava sposobnost nošenja s problemima i vlastitu otpornost. Za šivanje priče potrebno je vrijeme, a na taj način dajemo si vremena procesuirati složene emocije.
Art terapija primjenjuje stvaralački likovni proces kao sredstvo izražavanja i komunikacije. Kroz različite oblike kreativnog izražavanja proces art terapije otvara priliku za susret sa samim sobom i vrijeme za opuštanje.
  • U art terapiji naglasak je na kreativnom procesu, a ne na rezultatu. Za sudjelovanje nije potreban talent ni znanje o šivanju već otvorenost prema novom iskustvu. Siguran je oblik terapije jer nije invazivna, a proces i rezultat imaju terapijsko djelovanje. Usmjerena je na osnaživanje, otkrivanje unutarnjih potencijala i kreativnosti te razvoj pozitivnih jakih strana.
Radionice će se odvijati u malim grupama do 6 članova u ugodnom, sigurnom i povjerljivom prostoru uz terapijskog psa i šalicu čaja. Početak art terapijskih radionica je po dogovoru nakon prijave.
  • Radionice vodi muzejska pedagoginja Iva Krolo, specijalizantica art terapije na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, stručna voditeljica terapijskog psa Belle.
Kontakt za informacije i prijave: 099 537 7207.