Škola brzog čitanja i mudrog učenja od jeseni i u Vukovaru!

Nakon Velike Gorice, Čakovca, Varaždina i Bjelovara međunarodna Škola brzog čitanja i mudrog učenja,  dobitnik ovogodišnjeg priznanja za poseban doprinos obrazovanju u regiji, otvara svoja vrata i našim sugrađanima u gradu Vukovaru! Centar za poduku HELENA, vlasnik licence Škole brzog čitanja i mudrog učenja za Republiku Hrvatsku ustupio je licenčna prava za grad Vukovar Učilištu Studium.

Učilište Studium promiče važnost cjeloživotnog obrazovanja kao temeljnu odrednicu modernog čovjeka u društvu znanja te je misija Učilišta Studium sustavna prilagodba zahtjevima tržišta rada te razvijanje programa obrazovanja koji će omogućiti polaznicima stvaranje znanja i vještina kojima ostvaruju prednosti prilikom zapošljavanja te napredovanje na radnim mjestima. Program Škole brzog čitanja i mudrog učenja svakako je u skladu sa ovom misijom, stoga nije trebalo dugo čekati na ostvarenje suradnje između Škole brzog čitanja i mudrog učenja i Učilišta Studium.

 

 

Škola brzog čitanja i mudrog učenja je jedinstvena škola u Hrvatskoj i namijenjena je svima koji žele uz manje dosade, truda i potrošenog vremena postići bolje rezultate u školi, na fakultetu, poslu te u svakodnevnom životu. U Školi brzog čitanja i mudrog učenja razvijamo i proširujemo kapacitet za učenje tako što polaznike učimo posebno razvijenim tehnikama brzog čitanja, organizacije gradiva, tehnikama brzog i dugoročnog pamćenja, vještinama izdvajanja bitnih informacija iz nekog gradiva kao i prezentacijskim tehnikama. Šestomjesečni program škole u potpunosti je prilagođen djeci što ga čini jedinstvenim i bez konkurencije u našoj državi, ali i šire. Osim za djecu školskog uzrasta, ovaj program organizira se i za odrasle, u kojem se slučaju program prilagođava polaznicima odraslog uzrasta – na nivou metodologije kao i na nivou tehničkih aspekata organizacije nastave, pojašnjava Helena Tkalčić, vlasnica licence Škole brzog čitanja i mudrog učenja za Republiku Hrvatsku.

 

Idealni polaznici Škole brzog čitanja i mudrog učenja su pametna, ali pomalo lijena djeca ili pak marljiva, ali pomalo zbunjiva i dekoncentrirana djeca, kao i oni đaci koji izrazito vole jedan ili dva predmeta, a ostale predmete ne vole. Također, interesna skupina „Škole brzog čitanja i mudrog učenja“ jesu i djeca koja puno vremena ulažu u sportske aktivnosti – ova Škola će ih naučiti kako da s manje potrošenog vremena svladaju školsko gradivo kako bi mogli uskladiti školske i sportske obaveze. Polaznici ove Škole imati će priliku u prosjeku učetverostručiti brzinu čitanja uz dvostruko bolje razumijevanje pročitanog, prepoznati i izdvojiti ključne informacije iz nekog teksta, razviti bolje pamćenje te poboljšati koncentraciju.

Program Škole brzog čitanja i mudrog učenja organiziran je kroz tri vezana školska sata jednom tjedno. Roditelji imaju mogućnost priključiti se svojoj djeci na završnoj radionici kako bi bili u mogućnosti pružiti djeci podršku u implementaciji naučene metodologije u njihovom svakodnevnom učenju.

Škola brzog čitanja i mudrog učenja jedinstvena je i po tome što je po završetku šestomjesečnog programa Škole moguće nastaviti njegovati tehnike i vještine naučene u Školi brzog čitanja i mudrog učenja u Klubu mudrog učenja.

Uskoro više informacija o besplatnim radionicama Škole brzog čitanja i mudrog učenja u Vukovaru, a za više informacija posjetite njihove web stranice: http://brzocitanjeiucenje.eu/