Sveučilišni preddiplomski studij Zaštite okoliša, recikliranja i ambalaže

Zaštita okoliša i sve vezano za održivi razvoj društva postali su gotovo neizbježni dio suvremenog društva. Tvrtke zapošljavaju stručnjake specijalizirane za održivo poslovanje, a održivi razvoj temelj je gospodarstva budućnosti. Na Sveučilištu Sjever od jeseni kreće novi studij zasnovan upravo na tim na suvremenim potrebama društva – Sveučilišni preddiplomski studij Zaštite okoliša, recikliranja i ambalaže.

Što će se učiti na studiju Zaštite okoliša?

Studij se može podijeliti u tri osnovne cjeline. Prvo se izučavaju osnovna STEM područja, matematika, kemija, fizika, biologija i informatike. Nakon toga slijede temeljna područja inženjerstva okoliša i industrijskog inženjerstva da bi se u trećoj cjelini izučavala specifična područja zaštite okoliša, grafičke tehnologije, zbrinjavanje i recikliranja materijala te tehnologije proizvodnje ambalaže i pakiranja proizvoda. Osim ovih osnovnih područja, ne zaobilazi se ni ekonomija te pravni propisi u zaštiti okoliša i ambalaži ambalažnoj djelatnosti.

Trajanje studija je 6 semestara, a nakon završetka stječe se akademski naziv sveučilišni/a prvostupnik/ prvostupnica (baccalaureus/ baccalaurea) inženjer/ inženjerka inženjerstva okoliša.

Ako želiš studirati na preddiplomskom Sveučilišnom studiju Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža na Sveučilištu Sjever, prijavi se na web stranici Postani student (postani-student.hr). Sve o informacije o uvjetima upisa nalaze na mrežnim stranicama Sveučilišta te stranici Postani student.