TikTok u marketinške svrhe – besplatan webinar

Zašto TikTok?

Omogućuje stjecanje iskustva koje se može koristiti na ostalim platformama koje koriste video sadržaj. Osim samog tehničkog iskustva, dobro prati puls tržišta, trendova i želja publike. Aplikacija je preuzeta više puta nego Youtube, Instagram, Facebook i Snapchat u zadnjem kvartalu 2018. i od tada broj novih korisnika neprestano raste. U 2020. je broj korisnika narastao za 85,3% u odnosu na prethodnu godinu. U 2021. domena TikTok.com postaje najpopularnija domena na svijetu, čime prestiže i domenu Google.com.

Trendovi, izazovi, glazba

TikTok platforma potiče kreativnost, ali isto tako podržava korištenje postojećih hashtagova, popularne glazbe i sudjelovanja u izazovima.

Većina memova na društvenim mrežama započinje upravo na TikTok-u, čime se TikTok postavlja kao trendseter.

Zbog sve veće popularnosti platforme, raste i broj novih aktivnih korisnika, koji svoje odluke o kupovini donose uz pomoć sadržaja na TikToku.

Uz pomoć kratkih videa sa sažetim informacijama, TikTok zajednica omogućuje brendovima da se predstave na iskren i zabavan način te ostvare emotivnu vezu s korisnicima. Za razliku od Instagrama gdje sve mora izgledati savršeno i YouTubea gdje se sve treba detaljno objasniti, na TikToku je najvažnije dobro se zabaviti i usput postići brand awareness i prodaju.

Info za prijavu – ovdje. 

 

Izvor: webinar.poduzetnik.biz