Traže se mladi novinari za Olimpijske igre mladih u Buenos Airesu

Priključujući se inicijativi Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) za potporom mladim sportskim novinarima, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) otvaraju natječaj za odabir kandidata za odlazak na Olimpijske igre mladih (OIM) u Buenos Airesu od 6. do 18. listopada 2018. godine.

U sklopu 3. MOO-va natječaja Inicijativa mladih novinara/reportera okupit će 30 izvjestitelja s pet kontinenata na OIM 2018. i uključiti ih u program novinarske obuke koji traje od 30. rujna do 19. listopada 2018. godine.
Mladi će reporteri biti akreditirani kao novinari pisanih medija (“E” press), imat će pristup svim borilištima, radit će i vježbati u glavnom press centru sa svim ostalim akreditiranim medijima, a od starijih olimpijskih novinara dobit će intenzivnu obuku u medijskom poslu.

UVJETI KANDIDATA:
– da su u dobi od 18 do 24 godine (do 30. rujna 2018.)
– da su studenti novinarstva na fakultetu ili da već rade kao novinari
– da su dostupni za sudjelovanje u cjelokupnom trajanju obuke
– poznavanje engleskog jezika (u govoru i pisanju)

Izabrane kandidate HOO će proslijediti kontinentalnoj olimpijskoj udruzi (EOO) do 1. studenoga 2017. godine, a MOO će objaviti završni popis izabranih novinara 12. prosinca 2017. godine, nakon provjere svih kandidata i intervjua „jedan na jedan“ na engleskom jeziku.

MOO će pokriti sve troškove izabranih mladih novinara (zrakoplovni prijevoz, smještaj, hrana i obuka).
Svi zainteresirani koji zadovoljavaju uvjete natječaja neka se što prije jave na e-mail adresu: informiranje@hoo.hr ili tajnik@hzsn.hr.

Izvor: www.hoo.hr