Traži se četvero mladih novinara

STEP RI raspisuje javni poziv za mlade novinare koji će biti uključeni u diseminaciju aktivnosti projekta COOPower. 

COOPower je europski projekt usmjeren na rješavanje problema nezaposlenosti mladih kroz promicanje ideja i aktivnosti društvenog poduzetništva i zadrugarstva kao održivih alternativa za zapošljavanje. Projekt se provodi u tri zemlje – Cipru, Grčkoj i Hrvatskoj, a voditelj projekta je British Council iz Grčke.

STEP RI traži četvero talentiranih mladih ljudi iz Hrvatske, u dobi od 18 do 30 godina, koji žele doprinijeti pozitivnim društvenim promjenama, imaju interes za kreativne ili poduzetničke pristupe rješavanju društvenih pitanja te se bave novinarstvom u širem smislu (društvene mreže, pisanje blogova, fotoreporterstvo, video, radio, podcastovi i slično).

One koji budu odabrani, između ostalog, očekuje: Online trening fokusiran na odgovorno novinarstvo kojeg će održati Pioneer Post – vodeći časopis za društveno poduzetništvo; Prilika da sudjeluju na sastancima uredništva i kreiraju članke, videe, foto priče i slično; Aktivno učenje vještine pričanja priča (storytellinga) kroz rad s lokalnim medijima, predstavnicima društvenih poduzeća i zadruga; Sudjelovanje u studijskoj posjeti Velikoj Britaniji na ljeto 2021.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 20. srpnja 2020. godine, a objava rezultata bit će 24. srpnja.

Ostale detalje i kriterije Natječaja pronađite na poveznici.

 

Izvor:informiraj.me