Tribina o pravima učenika i vršnjačkoj toleranciji

Udruga srednjoškolaca Hrvatske, Savjet mladih Grada Vukovara i Vijeće učenika Vukovarsko-srijemske županije pozivaju sve članove vijeća učenika i zainteresirane učenike na Javnu tribinu u sklopu projekta „Različiti, a srednjoškolci.“

Javna tribina će se održati 09. ožujka 2018.g. u Kongresnoj dvorani Lavoslav Ružička, J. J. Strossmayera 25, Vukovar s početkom u 10:00 sati, a završava u 13:00 sati.

Projekt „Različiti, a srednjoškolci“ odgovor je na društvenu situaciju među mladima gdje možemo primijetiti manjak tolerancije, etiketiranje i diskriminaciju na temelju razlikovanja po bilo kojoj osnovi. Cilj projekta je osvijestiti mlade ljude, srednjoškolce, o kulturi različitosti, međusobnom poštivanju i dijalogu te ravnopravnosti svih članova društva bez obzira na etničku, religijsku ili neku drugu pripadnost. U demokratskim društvima zajednički cilj svih dionika je uspostaviti kulturu jednakosti i solidarnosti. Srednjoškolci trebaju težiti znanju i univerzalnim društvenim vrijednostima – pravednosti, ravnopravnosti, toleranciji, solidarnosti i kreiranju zdrave i pozitivne društvene zajednice – a to je ono što nas ujedinjuje u različitosti.

Projekt provodi Udruga srednjoškolaca Hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.