Učenici Gimnazije Vukovar informirani o mogućnostima za mobilnost

U četvrtak 8. prosinca 2022. strane volonterke PRONI Centra (ured Vukovar), na poziv profesorice Nikoline Grgurević Prelec, posjetile su učenike 2. i 4. razreda Gimnazije Vukovar.

Bila je ovo ugodna i informativna prilika da Joana i Ines, uz pratnju koordinatorice, predstave svoja iskustva volontiranja u Hrvatskoj.

Učenicima su predstavile program Europskih snaga solidarnosti te im pojasnili kako se i sami mogu prijaviti za volontiranje. Posebno su obratile pozornost na važnost kvalitetnog i istinitog CV-a, kao i motivacijskog pisma.

Učenicima su najavljene aktivnosti mobilnosti i volontiranja od strane PRONI Centra za iduću godinu, što je ujedno prilika mladima da se okušaju u aktivnostima (razmjena mladih i timsko volontiranje) za stjecanje novih znanja i vještina.

Na naše zadovoljstvo učenici su imali i upite tako da smo stvorili jednu finu pričaonicu na ovu temu.

Učenici su istakli kako vole vršnjački prijenos iskustva te ovo smatraju izuzetno korisnim za buduće volonterske prilike.

 

I za kraj! Mladi, iskoristite mogućnosti koje vam nude programi Erasmus plus i Europske snage solidarnosti, a za sve informacije i upite tu vam može pomoći PRONI Centar.