Usvojen Program za mlade grada Vukovara ­čÄë

Na 1. sjednici novog saziva Gradskog vijeća Grada Vukovara u petak, 7. srpnja 2017. godine, usvojen je Program za mlade grada Vukovara koji odmah kreće na snagu i traje do kraja 2020. godine.

Neizmjerno smo sretni i ponosni jer smo od samoga po─Źetka kreirali Program i do samoga usvajanja sudjelovali u javnim raspravama i predlagali izmjene u cilju pobolj┼íanja samoga Programa.

 

 

Program za mlade grada Vukovar

Temeljni dokument lokalne politike za mlade koji┬áje usmjeren mladima, a svojim mjerama i prioritetima ─çe utjecati na pobolj┼íanje uvjeta ┼żivota u 7 tematskih podru─Źja:

  1. Zapošljavanje i poduzetništvo
  2. Socijalna za┼ítita i uklju─Źivanje
  3. Zdravlje i zdravstvena zaštita
  4. Aktivno sudjelovanje mladih u društvu
  5. Kultura i slobodno vrijeme mladih
  6. Mladi u europskom i globalnom okru┼żenju

Cilj programa

Cilj programa je pobolj┼íati polo┼żaj mladih u gradu Vukovaru kroz jasno definirana podru─Źja i mjere te primjenu istih.

Više o samome Programu za mlade pogledajte u kratkome videu.

Operativni plan Programa za mlade grada Vukovara

PRONI Centar za socijalno podu─Źavanje provodi projekt pod nazivom “Operativka” kroz koji ─çe strukturiranim dijalogom izme─Ĺu mladih i donositelja odluka, kreirati aktivnosti i vremenske okvire istih do kraja 2017. godine.

Uklju─Źiti se mo┼żete sa svojim prijedlozima u tematsku javnu raspravu koja ─çe se odr┼żati u rujnu ove godine. O svemu ─çete detaljno biti obavije┼íteni putem na┼íe web i Facebook stranice.

Projekt “Operativka” financiran je sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+.