Nagradu za mlade Karlo Veliki

Otvorene su prijave za Nagradu za mlade Karlo Veliki za 2018. za sve mlade stare od 16 do 30 godina koji rade na projektu s europskom dimenzijom. Prijaviti se možete do 29. siječnja 2018. a Parlament snažno ističe važnost prijave u grupama ili organizacijama. Prva nagrada dobiva 7.500 eura, druga 5.000 i treća 2.500 eura.

Tko može sudjelovati?
Mladi iz bilo koje države članice EU-a u dobi između 16 i 30 godina mogu prijaviti projekte za Europsku nagradu za mlade “Karlo Veliki”. Projekti se mogu prijaviti pojedinačno ili, po mogućnosti, u skupini. Njima bi se trebalo promicati razumijevanje na europskoj i međunarodnoj razini, poticati stvaranje zajedničkog osjećaja europskog identiteta i integracije te bi ti projekti trebali služiti kao uzor mladima u Europi i nuditi konkretne primjere suživota Europljana u jednoj zajednici.

Kakvi se projekti mogu prijaviti?
Prethodni dobitnici nagrađeni su za projekte kao što su razmjene mladih, događanja u području sporta, umjetnosti i kulture ili internetske projekte s europskom dimenzijom. Ovdje pročitajte više o projektima prošlogodišnjih pobjednika.

Što ako pobijedite?
Nagrada za najbolji projekt iznosi 7 500 EUR, druga nagrada iznosi 5 000 EUR, a treća 2 500 EUR. Dio nagrade za autore triju najboljih projekata na europskoj razini bit će i posjet Europskom parlamentu u Bruxellesu ili Strasbourgu.

Po jedan predstavnik svakog od 28 nacionalnih dobitnika bit će pozvan u Aachen kako bi ondje tijekom nekoliko dana sudjelovao na više događanja, uključujući svečanu dodjelu Europske nagrade za mlade koja se uvijek održava dva dana prije Uzašašća, kad se dodjeljuje prestižna međunarodna nagrada “Karlo Veliki” iz Aachena.

Nagrade za tri najbolja projekta dodijelit će predsjednik Europskog parlamenta i predstavnici Zaklade međunarodne nagrade “Karlo Veliki” iz Aachena.
Europski parlament i Zaklada pobrinut će se da vaš projekt bude dobro medijski pokriven.
Naposljetku, tijekom boravka u Aachenu imat ćete jedinstvenu priliku da se upoznate s drugim aktivnim mladim ljudima iz cijele Europe te da se povežete s njima, da podijelite svoje viđenje Europe pred europskim čelnicima, a za mnoge od vas to će biti početak dugotrajnog prijateljstva s mladima sličnih stavova iz cijele Europe!

Izvor: http://www.europarl.europa.eu