Besplatno cijepljenje protiv HPV-a vraća se na campus!

Besplatno cijepljenje protiv HPV-a vraća se na campus!
Udruge studenata medicine Hrvatska – CroMSIC već dugi niz godina provodi javno-zdravstvenu i edukativnu kampanju „Budi mRAK“ koja jeusmjerena na prevenciju i cijepljenje protiv HPV-a. Na žalost, HPV je uzročnik čak 6 vrsta raka, no nasreću, prevencija postoji – besplatno cjepivo koje je za sve mlade u Hrvatskoj dostupno do njihove 25.godine!
Ovo je već druga godina za redom kako smo uspjeli realizirati besplatno cijepljenje za mlade na našem campusu.
  • Dakle, bez uputnice, samo preko narudžbe na aplikaciji terminko
(https://www.terminko.hr/lokacija/osijekcijepljenje/hpv-cijepljenje-za-studente/1) , mladi se mogu prijaviti za cijepljenje protiv HPV-a, dobiti svoj termin, doći i cijepiti se.
Cijepi se u 3 doze te ćete biti obaviješteni preko terminka kada je red za iduću dozu.
O uspješnosti prošlogodišnjeg cijepljenja protiv HPV-a govori i to da su se na ove iste datume cijepilo čak 300 studenata našeg sveučilišta!
Cijepljenje će biti organizirano 3 dana, 10.11., 24.11. i 8.12.2023. u prostorijama studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Cijepi se u 3 doze te ćete biti obaviješteni preko terminka kada je red za iduću dozu.
HPV Punkt Projekt je suradnje Udruge studenata medicine Hrvatska – CroMSIC, Nastavnog zavoda zajavno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Medicinskog fakulteta u Osijeku.
Izvor: CroMSIC FB