Mobilnost na jednom mjestu: Priručnik za studente i mlade

Zamisli da postoji priručnik za studente i mlade o mobilnosti. E pa, postoji! I za to se pobrinula organizacija Erasmus studentska mreža/Erasmus Student Network (ESN) Hrvatska, jedna od najvećih neprofitnih studentskih organizacija u Europi čija je misija zastupanje međunarodnih studenata i poboljšanje iskustva mobilnosti. 

Što se tiče RH, već tri godine uspješno traje projekt unutar ESN-a Hrvatska kojem je glavni cilj bio stvoriti prvi i jedini priručnik koji objedinjuje veliku većinu programa mobilnosti dostupnih hrvatskim studentima i mladima općenito. I u tome su uspjeli.

Prema riječima Ivane Verveger: Moj tim i ja potpuno smo volonterski pokrenuli i proveli ovaj projekt te uložili veliku količinu vremena, energije i ljubavi u njega kako bismo omogućili studentima i mladima u Hrvatskoj da na jednom mjestu pronađu informacije o programima mobilnosti koji im se nude, uz nadu da će upravo priručnik koji smo napisali značajno pridonijeti porastu broja osoba iz naše ciljne skupine koje odlaze na mobilnost, budući da su ti brojevi i dalje relativno mali.

Uz potporu, koordinaciju i financijsku pomoć Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU), nakon točno tri godine od početka projekta produkt njihovog rada napokon je ugledao svjetlo dana:Mobilnost na jednom mjestu – Priručnik za studente i mlade kojeg su prikladno objavili tijekom Dana Erasmusa, točnije 12. listopada 2023. u Kući Europe u Zagrebu.

  • Sada je priručnik dostupan –  OVDJE.

Nadamo se njegovoj uporabi, informiranju i mobilnosti kod studenata i mladih.

 

 

 

Izvor: ESN Hrvatska