Dječje selo u Austriji treba volontera/ku iz Hrvatske

Organizacija Gesellschaft für Steirische Kinderdörfer iz Graza (Austrija) traži jednog volontera/ku iz Hrvatske za rad u Dječjem selu.

O projektu:

Dječje selo je institucija za djecu sa zakonskim starateljima. U njemu žive djeca koja privremeno nemaju roditeljsku skrb ili im ista ne može biti osigurana iz različitih socio-ekonomskih razloga. U dječjem selu radi 40-ak osoba iz organizacije različitih struka: socijalni pedagozi, psiholozi, radni terapeuti, socijalni radnici itd.

Na projektu će volontirati 3 volontera, te će svaki od njih biti angažiran zasebno u određenom polju rada s djecom. Zadaci volontera odnose se na uključivanje u dnevni život djece, od organizacije sportskih te zabavnih i kretivnih aktivnosti, do pomaganja u njihovim svakodnevnim aktivnostima.

Tipičan radni dan s jednom grupom djece u dječjem selu može izgledati ovako:

– 14h – djeca dolaze kući iz škole, volonteri pričaju s njima o događanjima u školi, zadaćama i o tome što imaju za naučiti. Mogu im pomoći postaviti planove za učenje ili im pomoći da postanu organiziraniji.

– 17h – volonteri pomažu djeci u organiziranju njihovog slobodnog vremena. Na primjer, mogu otići trčati ili voziti bicikl s ostalom djecom.

Volonteri nikad neće biti sami s djecom, s njima u pratnji uvijek će biti po najmanje jedna stručna zaposlena osoba.

Hrana, prijevoz i smještaj:

Volonteri će boraviti u zajedničkom stanu, sa zasebnim spavaćim sobama, ali zajedničkom kuhinjom, kupaonicom i dnevnim boravkom. Svakom volonteru osigurano je 230 Eura za hranu i 150 Eura za džeparac te trošak mjesečne karte za javni prijevoz.

Trajanje: 01.2.2019. – 31.12.2019.

Ako si zainteresiran/a svoj CV i motivacijsko pismo pošalji koordinatoru austrijske organizacije Klausu Buchneru na e-mail: klaus.buchner@logo.at

Javiti se možeš i Mirovnoj grupi mladih Dunav na e-mail: ypgd@ypgd.org, brojeve telefona: 032 414-633; 098 959 4078 ili osobnim dolaskom na adresu Voćarska 17, Vukovar.

Više o projektu možeš naći ovdje.

Izvor: zamlade.net