Uz ovu aplikaciju više ne moraš ‘cijelu vječnost’ čekati vlak

Josip Šalković mladi je programer iz Karlovca i kreator aplikacije HŽPP Planer. Ova aplikacija pruža ti sve potrebne informacije kako bi tvoje putovanje, uz najmanji napor, bilo uspješno.

Pregled voznog reda, praćenje GPS pozicija vlakova*, propisani sastav vlakova, informacije u stvarnom vremenu, obavijesti o kašnjenjima i pojedinosti o putovanju. Od informacija vezanih uz putovanje do kašnjenja vlakova ili radova na pruzi, od mogućnosti prijevoza bicikla do vagona za prijevoz osoba s invaliditetom – HŽPP Planer ima odgovor na sva tvoja pitanja.

GPS pozicije vlakova*
Prvi put u mobilnom softveru na području Republike Hrvatske korisnici mogu pratiti GPS pozicije vlakova. To znači da putnici u bilo kojem trenutku mogu saznati gdje se točno nalazi vlak i kada dolazi na stajalište.

* GPS pozicije vlakova trenutačno su dostupne za niskopodne elektromotorne i dizel-motorne vlakove.

Planiranje putovanja
Pretraživanjem voznog reda dobit ćeš informacije o polasku, dolasku, broju presjedanja, trajanju i cijeni putovanja te mogućnostima prijevoza osoba s invaliditetom i bicikala. U slučaju radova na pruzi na kojoj vozi vlak prometuje, pojavit će se upozorenje na zaslonu.

Offline vozni redovi
Preuzmi vozni red za relaciju i pristupi mu bilo kad i bilo gdje bez pristupa interneta. Broj relacija nije ograničen stoga ih možeš preuzeti koliko god hoćeš. U bilo kojem trenutku možeš ažurirati vozni red ako imaš pristup internetu ili ga jednostavno izbrisati.

Omiljene relacije i kolodvori/stajališta
Često putuješ na određenoj relaciji? Većinom polaziš iz istog kolodvora? Voziš se uglavnom istim vlakom? Sve ove parametre spremi u favorite i pristupaj im brže.

Notifikacije
Ako imaš uključen sustav notifikacija, prije polaska bit ćeš pravovremeno upozoren/a o kašnjenju vlaka i radovima na pruzi. Prilikom instalacije uključene su sve obavijesti pa u postavkama odaberi notifikacije koje želiš primati.

Kolodvori/stajališta u blizini
Na karti u aplikaciji brzo pronađi kolodvore/stajališta koja se nalaze u tvojoj blizini te jednim klikom pogledaj dolaske i odlaske vlakova.

Vijesti, akcijske ponude, pogodnosti i usluge
Čitaj vijesti i pregledavaj novosti iz željezničkog prometa. Također, dostupne su ti akcijske ponude za putovanja na određena mjesta ili odlazak na manifestacije. Ako nisi siguran ostvaruješ li popust, otvori pogodnosti i pronađi svoju dobnu skupinu. Ako pak putuješ biciklom ili prevoziš kućne ljubimce, na raspolaganju su ti i usluge koje možete koristiti u vlakovima HŽ Putničkog prijevoza.

Više o Josipu Šalkoviću i samom procesu nastanka ove aplikacije pročitaj u njegovom blogu ili u intervjuu koji je dao za Večernji list.

Izvor: hzpp.hr
josipsalkovic.com