Edukacijski program o mladima za mlade

Mreža mladih Hrvatske provodi projekt Kritična točka – poticanje kritičkog razmišljanja i aktivnog sudjelovanja mladih, u sklopu Studija mladih za mlade, u partnerstvu s udrugama Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju te Zelenom akcijom.

Studiji o mladima za mlade su inovativan, neformalan program kojeg Mreža mladih Hrvatske provodi već desetu godinu za redom.

Namijenjen je informiranju, obrazovanju i osnaživanju mladih za doprinos društvenim promjenama. Projektom Kritična točka želi se utjecati na aktiviranje mladih u zajednicama prenošenjem konkretnih znanja i iskustava kroz pohađanje edukativnih modula koji se bave gorućim problemima koji se tiču mladih, ali i drugih, u Hrvatskoj. Projekt provodimo u partnerstvu s Bazom za radničku inicijativu i demokratizaciju te Zelenom akcijom, a financiran je iz sredstava Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Unutar edukacijskog programa Kritična točka provest će se 3 modula koja će tematski obrađivati sudjelovanje mladih na lokalnoj razini, klimatske promjene te radnička i druga socijalna prava.

 

Prvi modul održat će se od 26. do 28. lipnja, dok su termini za druga dva modula planirani kroz rujan i listopad. Njihov točan datum bit će dogovoren i uz konzultacije sa sudionicima.

Kroz ovogodišnji program, pod imenom Kritična točka, sudionici će moći razviti, odnosno unaprijediti, svoje kompetencije kako bi lakše doprinijeli društvenoj promjeni te će biti osposobljeni za: kritičko razmišljanje, promicanje aktivnog građanstva, prepoznavanje, analizu i artikulaciju potreba i problema mladih u zajednici kroz praktične projekte te aktivan angažman u organizacijama civilnog društva kroz umrežavanje i povezivanje.

Prijave su otvorene do 14. lipnja, a prijaviti se možete putem online prijavnice.

Ukoliko imaš bilo kakvih pitanja ili nedoumica, slobodno se obrati na sandra@mmh.hr.

 

Izvor:  Mreža mladih Hrvatske