PRONI Centar za socijalno podučavanje, u okviru programa “Info centar za mlade Vukovar”, u razdoblju od 29. travnja do 5. svibnja 2019. godine. obilježava Europski tjedan mladih.

Tema ovogodišnjeg Tjedna mladih je Demokracija i ja. Fokus Tjedna mladih je sudjelovanje mladih u donošenju odluka i sudjelovanje u demokratskim procesima, uoči predstojećih izbora za Europski parlament, te aktivno građanstvo i sudjelovanje mladih u zajednici, kao i prilike za mobilnost mladih.

Obilježavanje devetog izdanja Europskoga tjedna mladih održava se diljem Europe, te će se organizirati brojna događanja i aktivnosti u 33 države, sudionice programa Europske unije Erasmus+.

 

Tom prilikom, na području grada Vukovara planiramo slijedeće aktivnosti:

 

  1. Predavanje i kviz za učenike na temu „Ja građanin EU-a“ – Gimnazija Vukovar; 30.4. s početkom u 12 sati.
  2. Predavanje i kviz za učenike na temu „Ja građanin EU-a“ – Ekonomska škola Vukovar, 30.4. s početkom u 14 sati.
  3. Info točke za mlade u 4 srednje škole te u Gradskoj knjižnici Vukovar na temu Europska unija i izbori za Europski parlament ( od 30.4. do kraja svibnja.)
  4. Pub kviz za mlade na temu Europske unije – caffe bar Sugar, 3.5. s početkom u 19 sati.
  5. Info štand za mlade (anketa i informiranje na temu EU i EU izbori) – centar grada, 4.5.2019. s početkom u 10 sati.

 

Aktivnosti provodimo u suradnji sa studenticama Ekonomskog fakulteta iz Osijeka  (Team 10 is EU fan) u sklopu njihovog kolegija Makrosustav Europske unije, te sa Gimnazijom Vukovar i Ekonomskom školom Vukovar.
Središnji koordinator Europskog tjedna za mlade je Eurodesk Hrvatska, a mladi koji žele sudjelovati u lokalnim ili regionalnim događajima koji se održavaju tijekom Tjedna mladih, mogu posjetiti mrežne stranice www.youthweek.eu na kojima se nalazi pregled organiziranih aktivnosti diljem Europe.

Program „Info centar za mlade Vukovar“ financijski podržava Grad Vukovar.