Europski dani medija za mlade 2017.

European Youth Press poziva mlade novinare da sudjeluju na Europskim danima medija za mlade 2017. (European Youth Media Days 2017) koji će se održati od 16. do 18. listopada u Briselu. Ovogodišnja tema je Medijska pismenost vs. rast populizma (Media literacy vs. rise of populism).

Za sudjelovanje se mogu prijaviti mladi novinari između 18 i 30 godina koji žive u zemlji članici Europske unije. 90 mladih novinara će tijekom tri dana proći kroz medijske radionice, političke diskusije, praktičnu proizvodnju medija te će dobiti neprocjenjiv uvid u Europski parlament i međunarodne medije. Svaki sudionik će tijekom trodnevne radionice napraviti izvještaj o temi seminara u mediju po izboru (print, fotografija, radio, video, multimedija, grafički dizajn). U sklopu desete obljetnice Europskih dana medija za mlade, svi sudionici će imati priliku natjecati se za EYMD Jubilee Award u više kategorija: pisani članak, audio, video ili fotografija na temu porast populizma te esej na temu medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja.

Europski parlament će nadoknaditi putne troškove sudionika jedan do dva tjedna nakon događaja, nakon što prime sve potrebne dokumente (svi obrasci i upute bit će poslani prije samog događaja). Osim toga, Europski parlament će isplatiti do dvije dnevnice u iznosu od 360 eura za zaposlene novinare (koji moraju priložiti kopiju valjane press kartice) ili u iznosu od 180 eura za studente novinarstva ili stažiste (koji trebaju imati potvrdu od fakulteta ili organizacije u kojoj stažiraju) za pokrivanje troškova smještaja, hrane i lokalnog prijevoza. Paušalni iznosi bit će isplaćeni u isto vrijeme kao i putni troškovi.

Izabrani sudionici morat će sami organizirati smještaj i put te poslati Europskom parlamentu sve dokumente potrebne za isplatu naknada.

Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac. Istaknite relevantno obrazovanje (novinarstvo, mediji, komunikacije), radno iskustvo i motivaciju te priložite dva linka sa primjerima medijskih objava

Rok za prijavu: 20. kolovoza. 

Više informacija ovdje.