Otvoren natječaj za mlade umjetnike ‘Zlatna lubenica’

U okviru 19. izdanja Media Mediterranea festivala, udruga Metamedij raspisala je natječaj “Zlatna lubenica” za mlade umjetnike i umjetničke kolektive iz Hrvatske koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama. Na natječaj se mogu prijaviti radovi nastali nakon siječnja 2015. i/ili radovi koji još nisu producirani te koji odgovaraju ovogodišnjoj temi festivala – “Digitalna romantika”.

Natječajem će se jednom ili više pobjednika osigurati (produkcija), prezentacija i dokumentacija rada na ovogodišnjem izdanju festivala, putni troškovi i smještaj tijekom trajanja festivala. Budžet produkcije rada za natječaj “Zlatna lubenica” je 2000 HRK.

Rok za prijavu je 9. kolovoza 2017. do 18.00 sati.

Media Mediterranea festival će se održati 18. i 19. kolovoza 2017., u Titovom parku u Puli.

Natječaj je namijenjen umjetnicima na začetku karijere (mlađima od 35 godina i/ili onima koji su diplomirali prije manje od 5 godina od vremena prijave) koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama. Na natječaj se mogu prijaviti pojedinačni autori i umjetnički kolektivi iz Hrvatske.

U izbor ulaze prijedlozi za umjetničke radove koji još nisu realizirani ali i već gotovi umjetnički radovi nastali u periodu nakon siječnja 2015. koji odgovaraju temi „Digitalna romantika“.

Više o temi “Digitalna romantika” i način u prijave na stranici metamedia.hr