Info točke – Znanstveni utorak

Novu školsku godinu započinjemo u znanstvenom tonu. Na info točkama u vukovarskim srednjim školama i GKVU – Odjel za mlade Spajalica predstavljamo ti novu aktivnost Info centra za mlade Vukovar – Online informiraonicu “Utorak je dan za znanost!” ili, kako ju od milja nazivamo, “Znanstveni utorak”.

Priroda predstavlja sve ono što nas okružuje u svakodnevnom životu i govori jezikom znanosti. Naš je zadatak naučiti jezik prirode kako bismo ju doista spoznali i proučavali. Cilj nam je kroz različite primjere pokazati kolika je rasprostranjenost znanosti u suvremenom svijetu i da sve što vidimo oko nas možemo objasniti kroz prizmu znanosti. Zaključit ćemo da je priroda vrlo skladna i da se ponaša prema određenim zakonitostima koje moramo poštivati.

U Znanstvenom utorku zanimljive teme sagledaj iz znastvenog kuta! Svaki drugi utorak zaviri na web Info centra za mlade Vukovar i saznaj odgovore na pitanja kao što su; Kakve zakonitosti vladaju iza „ispaljene bombe“ Ronalda i Messija?, Što se događa s našim tijelom prilkom ronjenja?, Koje su šanse da dobiješ sedmicu na lotu?, Je li ljubav matematika?, Kako se izvući iz živog pijeska?

Klikni na Znanstveni utorak i zabavi se!

Svi tekstovi objavljeni na stranici ICM-a autorsko su djelo mladih koji žele približiti znanost svima vama. Ukoliko želiš koristiti neki od tekstova molimo da prvo zatražiš dozvolu autora istog.

Imaš temu o kojoj želiš saznati više?
Javi nam se na:
icm-vu@proni.hr ili u inbox Facebook stranice ICM-a