Kako bi vi odgovorili na ova nevjerojatna pitanja na razgovoru za posao?

Što bi vam rekao pingvin koji sa sombrerom ušeta u ured, jedno je od čudnih pitanja koje očekuju kandidate za razgovor u nekim od velikih svjetskih kompanija.
Iako se prije razgovora za posao kandidati pokušavaju pripremiti na najbolji mogući način proučavajući kompaniju na čiji su se oglas za posao javili te sve stručne informacije koje bi im mogle pomoći na razgovoru, za neka se pitanja sigurno nije moguće pripremiti jer nemaju veze s kompanijom niti s poslom na koji su se kandidati prijavili.
Po takvim je pitanjima ponajviše poznat Google (iako su jednom iz te kompanije priznali da ta pitanja nemaju previše smisla), ali i brojne druge velike kompanije poput npr. Amazona, Applea i Della kandidatima za posao postavljaju nevjerojatna i neobična pitanja. Na Business Insideru objavili su neka od takvih pitanja s kojima su velike kompanije iznenadile kandidate na razgovorima za posao.
Iz Googlea priznali: ‘Pitanja za pametne’ na razgovorima za posao su potpuno beskorisna!
U Amazonu su kandidate pitali koju bi poduzetničku ideju predložili da im šef te kompanije Jeff Bezos uđe u ured i kaže da će uložiti milijun dolara u tu ideju.
Na razgovoru za posao u MasterCardu kandidate pitaju mogu li u isto vrijeme prodavati perilicu rublja više kupaca i izgovoriti: ‘Peter Pepper Picked a Pickled Pepper’.
Pitanje iz Della: ‘Koja pjesma najbolje opisuje vašu radnu etiku’
Jedno od pitanja za razgovor na posao u Jiffy Softwareu jest: ‘Jeste li ikada ukrali olovku na poslu’?
Googlevci pitaju kandidate znaju li koliko ima krava u Kanadi.
‘Ako ste stišali mobilni telefon, a on usprkos tome počne jako glasno zvoniti, što biste nam rekli’? Ovo neobično pitanje postavljaju kandidatima na razgovoru za posao u Kimberly-Clarku.
U LivingSocialu kandidati moraju i pjevati jer ih na razgovoru pitaju koja im je najbolja pjesma te ju moraju otpjevati.
U Zapposu pitaju kandidate koji bi bili super heroji i ako im se ukaže prilika, bi li se tako obukli i na poslu.
‘O čemu razmišljate dok ste sami u automobilu’, pitaju u Gallopu.
Otkrijte jeste li dovoljno pametni za rad u Googleu!
Na razgovoru za poziciju inženjera u Clark Construction Groupu jedno od pitanja jest i: ‘Pingvin sa sombrerom pojavi se pred vratima. Što će prvo reći i koji je razlog njegova dolaska’.
Iz PriceWaterhouse Coopersa od kandidata traže da im predlože mjesto za odlazak na praznike.
Ekipa iz Bain and Company kandidate na razgovorima za posao pita da procjene koliko ima prozora u New Yorku.
‘Koja biste bili životinja i zašto’, pitanje je koje se može očekivati prilikom razgovora za posao u Appleu.