Kreativna.org – Portal za poticanje kreativnosti

Ako vam je nedostajalo kreativnosti u životu ili jednostavno ne znate kamo svoju kreativnost usmjeriti te iskoristiti njen potencijal, novo internetsko odredište koje bi vam moglo pomoći u tome je portal Kreativna.org. Riječ je o projektu umjetnice i dizajnerice Nele Dunato na kojemu će prenijeti svoja iskustva, ali i iskustva drugih u pronalasku kreativnog puta, što u Hrvatskoj može biti poprilično izazovno.

 

Razbijanje mitova o kreativnosti

“Mnogo ljudi sebe smatra nekreativnima. Osobno smatram takve misli zabludama najopasnije vrste, jer takve misli ograničavaju pojedinca. Osoba koja misli da nije kreativna neće se usuditi napraviti korake koji bi joj mogli značajno poboljšati život jer nema samopouzdanja u svoje kreativne sposobnosti.”

Što je kreativnost?

Najjednostavnije rečeno, kreativnost je sposobnost pojedinca da stvori nešto novo i dosad neviđeno. Kreativnost se može izraziti kroz različite kanale. Iako najčešće kreativce zamišljamo kao umjetnike, to nije pravilo. Kreativne osobe nalazimo i u prirodnim, tehničkim i društvenim znanostima te svim poljima ljudske djelatnosti.

Možeš i ti postati autor/ica sadržaja na Kreativna.org

Smjernice i prijavu potraži OVDJE.

 

Izvor: netokracija.com

: kreativna.org