Lektire su od sada dostupne online i potpuno besplatne

Trebate pročitati lektiru, a ne stignete u knjižnicu ili jednostavno nema baš te knjige koju trebate? Ne brinite, od sada možete čitati i online, a u ponudi je dostupno oko 300 knjiga.

Projekt eLektire je nastao na inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a realiziraju ga CARNet i Bulaja naklada.

Na ovim stranicama cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire, ali i šire, besplatno su dostupna učenicima i studentima, te njihovim nastavnicima i profesorima. Već je postavljeno oko 300 knjiga, te obilje multimedijskih sadržaja, kao što su zvučni zapisi i video materijali. Cilj projekta je na Webu objaviti SVE osnovnoškolske i srednjoškolske lektire – ukupno preko tisuću naslova!

Za pristup sadržaju morate se prijaviti svojim AAI@EduHR elektroniidentitetom, kojega ste dobili u svojoj školi ili ustanovi.

Ako ne znate koja je vaša korisnička oznaka ili zaporka, obratite se administratoru elektroničkog (LDAP) imenika vaše škole ili matične ustanove. Tko je administrator u vašoj školi možete provjeriti OVDJE.

Klikni OVDJE i pogledaj više informacija.

Izvor: lektire.skole.hr