Mjere aktivne politike zapošljavanja: Koliko mladi znaju o njima?

Što mislite o mjerama aktivne politike zapošljavanja? Koliko znate o njima? Planirate li ih koristiti? 

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje provode niz mjera aktivne politike zapošljavanja s ciljem poticanja zapošljavanja, dodatnih edukacija radnika i očuvanja radnih mjesta. No, iako je u Hrvatskoj, prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, gotovo 33 000 nezaposlenih mladih do 29 godina, a ukupno 131 000 nezaposlenih osoba, tek 24 800 osoba koristi neku od mjera aktivnog zapošljavanja.

Istraživanju, koje traje tijekom ožujka 2022. godine, mogu pristupiti sve mlade osobe do 30 godina, bez obzira na to jesu li u sustava obrazovanja, zaposleni ili nezaposleni. Upitnik je moguće ispuniti na poveznici. Rezultati će se objediniti i dostaviti donositeljima odluka te objaviti u e-brošuri.

Kako bi ispitao koliko su mladi u Hrvatskoj informirani o aktivnim mjerama zapošljavanja, Centar za razvoj mladih provodi istraživanje Mjere aktivne politike zapošljavanja: Koliko mladi znaju o njima?. Istraživanje se provodi u sklopu projekta MLADI ZA MLADE – Jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti, čiji je cilj ojačati populaciju mladih u nepovoljnom položaju, s posebnim naglaskom na nezaposlene mlade.

Istraživanje se provodi u okviru projekta MLADI ZA MLADE – jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti.  

Izvor: studentski.hr