Odradite stručnu praksu u jednoj od njemačkih tvrtki i obogatite svoj životopis uz pokrivene troškove

Ako vam stjecanje radnog iskustva u renomiranim njemačkim tvrtkama zvuči privlačno, ne propustite priliku za stažiranje uz mjesečnu stipendiju od 550 eura i pokrivene troškove puta.

Ako vam odrađivanje stručne prakse u vrhunskim njemačkim tvrtkama zvuči primamljivo, onda nikako ne smijete propustiti priliku koju pruža program za stručnu praksu u Njemačkoj za zemlje zapadnog Balkana. U slučaju da ste već diplomirali ili to uskoro namjeravate, sigurno ste mnogo vremena proveli razmišljajući o tome što i kako nakon službenog završetka faksa. Stručna praksa može značajno poboljšati vaše izglede za dobivanje posla i učiniti vas privlačnijima potencijalnim poslodavcima i regruterima.

Program je pokrenut suradnjom Odbora za istočnoeuropsku ekonomsku suradnju i federalnog Ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj. Svake godine ovaj program nudi priliku za stjecanje praktičnog iskustva stažiranjem u renomiranim njemačkim tvrtkama za oko 75 odabranih kandidataStručna praksa traje 3 ili 6 mjeseci, ovisno o vašim željama, a primljeni kandidati raspoređuju se u tvrtke prema njihovu dosadašnjem akademskom obrazovanju.

Prijaviti se mogu svi studenti koji su u trenutku prijave upisani na 5. ili viši semestar studija te ako su diplomirali nakon 1. siječnja 2019, i to iz područja ekonomije, poslovnog menadžmenta, raznih inženjerskih disciplina, arhitekture, agronomije ili novinarstva. Kandidati moraju biti mlađi od 29 godina u trenutku prijave te imati izvrsno znanje engleskog jezika. Kandidati koji se prijavljuju za stručnu praksu iz područja arhitekture ili komercijalnog prava moraju imati položen i B2 stupanj za njemački jezik.

Program nudi i potporu prilikom ishođenja vize, radne dozvole, zdravstvenog osiguranja te smještaja i komunikacije sa stanodavcima i samim tvrtkama. Uz mjesečnu stipendiju u iznosu od 550 € sudionici programa neće se morati brinuti ni o troškovima stanovanja. Troškove stanovanja pokrivaju tvrtke, bilo direktno, plaćanjem stanarine, ili indirektno, isplaćujući određeni iznos svojem stažistu. Troškovi puta u Njemačku te putovanja do radnog mjesta bit će također pokriveni, kao i troškovi tečaja njemačkog jezika u iznosu od 200 €.

Prijave za ovaj program otvorene su do 11. studenog, a kako se prijaviti i koja je potrebna dokumentacija, možete pročitati na poveznici, gdje su također dostupne dodatne informacije.

 

Izvor:studentski