Photomath – alat koji matematiku čini jednostavnom

Matematika sigurno nije jedan od omiljenih učeničkih predmeta, a čak i onima koji su vrsni matematičari često predstavlja problem. Koliko je matematika „težak“ predmet dokazuje i to da brojni učenici za njeno uspješno savladavanje koriste instrukcije i dodatne sate poduke. Međutim, već nekoliko godina pomoć svima koji se nađu u matematičkim problemima omogućava Photomath, jedna od najpopularnijih edukativnih aplikacija na svijetu, a iza njenog razvoja stoji tvrtka iz Hrvatske.

Photomath je u osnovi aplikacija za pametni telefon koja uz pomoć ugrađene kamere prepoznaje zadatke i omogućava rješenje. Zadaci mogu biti pisani rukom ili računalno, a sama aplikacija jednako dobro prepoznaje sve napisano.Osim što će prepoznati zadatak i ponuditi rješenje, Photomath je i pravi instrukcijski alat. Naime, moguće je korak po korak doći do rješenja i na taj način aplikacija će poučiti korisnika kako se zadaci rješavaju.

Photomath podržava: aritmetičke operacije, cijele brojeve, razlomke, decimalne brojeve, korijene, algebarske izraze, linearne jednadžbe/nejednadžbe, kvadratne jednadžbe/nejednadžbe, apsolutne jednadžbe/nejednadžbe, sustave jednadžbi, logaritme, trigonometriju, eksponencijalne i logaritamske funkcije, derivacije i integrale. Obuhvaćanjem raznih grana matematike, Photomath omogućava rješavanje jednostavnih zadataka u srednjim školama do kompleksnih izračuna kakvi se susreću u visokoškolskom obrazovanju.

Kako koristiti Photomath?

Korištenje je aplikacije Photomath iznimno jednostavno.

Koraci i smjernice kako koristiti Photomath:

Potrebno je pokrenuti aplikaciju s kojom se aktivira i fotoaparat.
Usmjeriti kameru na zadatak.
Za nekoliko trenutaka aplikacija će omogućiti rješenje.
Klikom na rješenje nudi se pregled rješavanja zadataka korak po korak, s točnim uputama kako se zadatak rješavao.

 

U priloženom videu prikazano je kako aplikacija funkcionira.

Kao dio aplikacije, Photomath također omogućava i napredni matematički kalkulator koji nudi unos naprednih matematičkih zadataka koje rješava u kratkom vremenskom razdoblju.

Photomath se može preuzeti za uređaje iPhone i iPad u iTunes trgovini aplikacija ili klikom na sljedeću poveznicu https://itunes.apple.com/us/app/photomath/id919087726. Za uređaje na Androidu, Photomath je dostupan u trgovini aplikacija Google Play ili na poveznici https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microblink.photomath.

Izvor: e-laboratorij