Poziv na seminar ”Strukturiranim dijalogom do promjene u lokalnoj zajednici”, 3. srpnja 2018. u Vrpolju

Prijavi se na seminar; …ako si mlad/a osoba (od 15 do 30) i/ili predstavnik lokalne udruge mladih i/ili za mlade, savjeta mladih ili neformalne inicijative mladih i želiš informirati i sudjelovati u donošenju odluka u lokalnoj zajednici i želiš da se tvoje razmišljanje i ideje čuju.

…ako ste predstavnica/k jedinica lokalne samouprave: član profesionalnog osoblja zaposlenog u jedinicama lokalne samouprave, ili politički predstavnik angažiran u upravljačkim tijelima tih jedinica te želite razvijati lokalne politike s mladima i za mlade.

Mreža mladih Hrvatske, Udruga gradova i Udruga općina pozivaju sve zainteresirane mlade osobe, predstavnike lokalnih udruga mladih i/ili za mlade, savjeta mladih i/ili neformalnih inicijativa mladih te predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave(profesionalno osoblje zaposleno u jedinicama lokalne samouprave, kao i političke predstavnike angažirane u upravljačkim tijelima tih jedinica) da se prijave na besplatni seminar ”Strukturiranim dijalogom do promjene u lokalnoj zajednici”. Seminar će se odviti u Vrpolju i namijenjen je osobama iz osam županija: Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Sisačko-moslavačke županije. Seminar se organizira u sklopu projekta strukturiranog dijaloga ”Lokalne priče: strukturirani dijalog kao pokretač lokalne promjene” kojeg financira program Erasmus +.

Što je strukturirani dijalog?

Strukturirani dijalog je proces koji vuče korijene iz Europe, a u kojem se tijela javne vlasti savjetuju s mladim ljudima o određenim temama koje su za njih bitne poput, primjerice, stanovanja mladih, obrazovanja mladih i radničkih prava mladih. Cilj je osigurati da preporuke i mišljenja mladih ljudi nađu svoje mjesto u politikama za mlade kako bi se poboljšale kvalitete njihova života i unaprijedio položaj mladih u nekom području.

Za više informacija o strukturiranom dijalogu posjetite: http://eupita.eu/eu-pita/sto-je-strukturirani-dijalog/

Zašto organiziramo ovaj seminar?

Seminar organiziramo kako bi se mladima i predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave detaljnije predstavio strukturirani dijalog i mogućnosti njegove primjene u lokalnoj sredini, primjeri uspješnih projekata strukturiranog dijaloga i mogućnosti za njihovo financiranje kroz fondove Europske unije.

Na seminaru će sudionici razvijati i vlastite projektne ideje koje će potom prezentirati ostalim sudionicima.

Više informacija mogućnostima financiranja projekata strukturiranog dijaloga (KA3)možete pronaći na: http://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/erasmus-opce-informacije/kljucna-aktivnost-3/

PRIJAVE se primaju do 25. lipnja 2018. putem obrasca:
https://docs.google.com/forms/d/1yc9fUpwYCRN0_uolRKZboxqM4dC2cIaewKFZmnyJP7s/edit?no_redirect=true&pli=1

Kandidati koji će ostvariti pravo sudjelovanja bit će o tome obavješteni do 28. lipnja.

Koliko traje seminar, gdje se odvija, koje troškove pokriva organizator…?

Seminar traje jedan dan, u utorak 3. srpnja i održava se u zgradi općine Vrpolje, Trg dr. Franje Tuđmana 1.

Troškove hrane i putne troškove pokrivaju organizatori.
Za pomoć oko smještaja sudionici se mogu obratiti organizatoru – jedno noćenje za one s udaljenih destinacija moguće je u Velikoj Kopanici (7 km) ili Đakovu (11 km).

Organizatori ne isplaćuju dnevnice za sudjelovanje na seminaru. Detaljne informacije o naknadi putnih troškova i programu sudionici će dobiti par dana prije održavanja seminara.

Pridružite se!

Program seminara:

10:00 – 10:30 Registracija sudionika

10:30 – 10:45 Predstavljanje programa i praktične informacije za sudionike

10:45 – 11:30 Što je Youthpass i čemu služi: uvodna sesija

11:30 – 11:45 Pauza za kavu

11:45 – 13:00 Uvodno izlaganje o strukturiranom dijalogu te njegovoj ulozi u uključivanju mladih u procese donošenja odluka i kreiranja politika

13:00 – 14:00 Pauza za ručak

14:00 – 15:30 “Mogućnost primjene strukturiranog dijaloga u razvoju lokalne politike za mlade”: izlaganje I grupni rad

15:30 – 15:45 Pauza za kavu

15:30 – 17:00 Predstavljanje mogućnosti financiranja projekata strukturiranog dijaloga kroz Ključnu aktivnost 3 programa Erasmus + : izlaganje i grupni rad

17:00 – 18:00 Prezentacija potencijalnih projektnih ideja

Izvor: mmh