Kakve zakonitosti vladaju iza „ispaljene bombe“ C. Ronalda i Messija? Što se događa s našim tijelom prilkom ronjenja? Koje su šanse da dobiješ sedmicu na lotu?  Odgovor na ova i slična pitanja od danas možeš saznati na stranici Info centra za mlade Vukovar u okviru naše nove online informiraonice Utorak je dan za znanost. Od danas, svaki drugi utorak na stranici Info centra za mlade Vukovar rezerviran je samo za znanost. Priroda predstavlja sve ono što nas okružuje u svakodnevnom životu i govori jezikom znanosti. Naš je zadatak naučiti jezik prirode kako bismo ju doista spoznali i proučavali. Cilj nam je kroz različite primjere pokazati kolika je rasprostranjenost znanosti u suvremenom svijetu i da sve što vidimo oko nas možemo objasniti kroz prizmu znanosti.
Zaključit ćemo da je priroda vrlo skladna i da se ponaša prema određenim zakonitostima koje moramo poštivati.

 

Pratite nas svaki drugi utorak jer donosimo zanimljive teme obrađene s znanstvene strane.  Imate neku temu o kojoj bi voljeli više da čujete kroz znanstveni pristup javite nam se na:
icm-vu@proni.hr ili u inbox Facebook stranice ICM-a

Svi članci  koje objavimo na stranici ICM-a autorsko su djelo mladih koji žele da približe znanost svima vama.  Ukoliko želite koristiti neki od tekstova molimo vas da prvo zatražite dozvolu autora istog.

Hvala našim vrijednim volonterima autorima ovih tekstova na popularizaciji znanosti.

Pa neka naše putovanje počne!