Predstavljamo: Udruga žena Vukovar

U sklopu “VuMi 8” – Dana informiranja mladih Vukovar udruge i institucije putem on-line predstavljanja će nas upoznati sa svojim radom u cilju podizanja razine informiranosti mladih o mogućnostima i izborima koji im se nude.
Danas predstavljamo Udruga žena Vukovar.

Pročitajte što su oni rekli o mogućnosti uključivanja mladih u njihove programe i aktivnosti:

Ukratko se predstavite (tko ste, što radite?)

Udruga žena Vukovar je feministička, nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija civilnog društva koja djeluje od 1998. godine i ima iza sebe 79 uspješno provedenih projekta.

Razvoju lokalne zajednice pridonosimo svojim aktivnostima na izgradnji, zaštiti i promicanju ljudskih prava, jednakosti i ravnopravnosti, razvoju volonterstva, borbi protiv nasilja i diskriminacije, prava nacionalnih manjina, starijih i nemoćnih, socijalnim uslugama, poticanju i razvoju socijalnog poduzetništva, cjeloživotnog učenja i održivom razvoju.

Čime se trenutno bavite i što nudite mladima?

Trenutno nam završava trogodišnji program „Podrška ženama u nepovoljnom društvenom položaju“ a provodimo i dva projekta namijenjena osobama treće životne dobi( „Zlatna dob“ i „Seniori Vukovara“) kroz koje provodimo razne projektne aktivnosti u koje uključujemo mlade nudeći im priliku za volontiranjem, uključivanjem u rad za dobrobit zajednice, stjecanjem novih vještina i znanja te druženjem.

Mogu li se mladi uključiti u vaš rad, i ako da, kako?

Mladi se, u rad Udruge, mogu uključiti volontiranjem – sudjelovanjem na uličnim akcijama povodom obilježavanja značajnih dana, sudjelovanjem na kreativnim radionicama, radionicama prirodne kozmetike i ostalim aktivnostima koje provodimo a mogu posjetiti i Klub osoba treće životne dobi, koji djeluje svaki radni dan od 15 do 18h u sklopu Udruge, te se družiti sa članicama i igrati društvene igre.

Čime se možete pohvaliti – primjer dobre prakse rada s mladima?

Možemo se pohvaliti sa više primjera dobre prakse:

– Odrađenih 1052,5  volonterskih sati i uključen 21 volonter u 2016. godini

dvije volonterke Udruge dobitnice nagrade Volonterskog centra Vukovar („Najvolonterka 2016“)

– na projektima smo zaposlili dvije osobe koje su prije volontirale u Udruzi.

Koja vam je najveća prepreka u radu s mladima?

Najveća prepreka u radu sa mladima nam je nedostatak volontera tijekom ljetnjih mjeseci, s obzirom da većinu naših volontera čine učenici Tehničke škole Vukovar koji su tada na raspustu.

Što biste poručili mladima našega grada?

Mladima našeg grada bi poručili da se trebaju aktivirati, uključivati u rad organizacija civilnog društva kako bi poradili ne samo na izgradnji zajednice već i sebe kao osobe.

Možemo li vaš rad pratiti putem društvenih mreža i kako vas mladi mogu kontaktirati?

Da, naš rad se može pratiti na web stranici udruge http://udzvu.org/ i na facebook stranici Udruga žena Vukovar.

 

VuMi podržava: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vukovarsko-srijemska županija te Grad Vukovar.