Prijave za ljubitelje čitanja i dobrog razgovora

Za sve knjigoljupce koji vole čitati i još više razgovarati o pročitanom od rujna kreću s dva čitateljska kluba Gradske knjižnice Vukovar za punoljetne članove. Prvi pod nazivom „Velika bilježnica“ u kojem će se kroz deset mjeseci čitati suvremene europski autori, te novi Čitateljski klub američkog kutka AVCU u kojem će se kroz deset mjeseci čitati suvremeni američki autori.
Pozivaju se svi zainteresirani koji žele postati članovi čitateljskog kluba „Velika bilježnica“ ili Čitateljskog kluba ACVU neka pošalju svoju prijavu s kontakt podacima (ime i prezime, broj telefona ili mobitela, e-mail adresa) na e-mail:programska.dogadjanja@gkvu.hr do 05. rujna 2020. godine.
Prvi sastanak Čitateljskog kluba „Velika bilježnica“ održat će se u utorak 15. rujan 2020. godine dok će se prvi sastanak Čitateljskog kluba američkog kutka ACVU održati u četvrtak 17. rujna u 18:00 sati u Gradskoj knjižnici Vukovar – Odjel za mlade „Spajalica“. Sastanci klubova održavat će se u skladu s preporukama i mjerama nadležnih službi obzirom na Covid-19.
Za svakog polaznika osiguran je po jedan primjerak odabranog naslova.ČITATELJSKI KLUB
Čitateljski klub se temelji na grupi sudionika (do 15 članova) koji čitaju isti naslov nakon čega slijedi zajednički sastanak nakon mjesec dana po dogovoruKOLIKO ČESTO SE ODRŽAVA ČITATELJSKI KLUB?
Jednom mjesečno prema zajedničkom dogovoru grupe.

KOLIKO DUGO TRAJE DRUŽENJE?
Najčešće do 90 minuta u popodnevnim terminima od 18:00 – 19:30 sati.

TKO BIRA NASLOVE ZA ČITATELJSKI KLUB?
Gradska knjižnica Vukovar – voditeljica Jelena Miškić

CILJ ČITATELJSKOG KLUBA:
– poticanje čitanja
– korisno i kvalitetno provedeno vrijeme
– upoznavanje novih ljudi istih ili sličnih interesa
– vježbanje argumentiranog raspravljanja
– iznošenje vlastitog mišljenja i poštivanje tuđeg
– obogaćivanje rječnika
– jačanje samopouzdanja
– rad u timu

Izvor: Gradska knjižnjica Vukovar