Prijavi se na besplatnu “STEM školu za mlade” u Šibeniku

Pozivaju se  studenti studijskih programa u STEM područjima visokih učilišta u Hrvatskoj i predstavnici OCD-a mladih i za mlade da iskoriste jedinstvenu priliku i prijave se na besplatnu “STEM školu za mlade” koja će se održati od 11. do 14. travnja 2023. u Kampusu na šibenskoj Tvrđavi sv. Ivana.

Program škole uključuje predavanja i praktičnu nastavu o temama kao što su STEM/STEAM, programiranje, robotika, upravljanje dronom, makerspace, design thinking, klimatske promjene i sl. Škola je dio aktivnosti projekta “STEM za održivu budućnost”.

  • Rok za prijavu: 31. ožujka 2023.

 

Cilj STEM škole
Pružiti mladima (studentima) mogućnost izvaninstitucionalne edukacije i sudjelovanja u interaktivnim radionicama uz pomoć i vodstvo mentora. Mladima će se približiti teme ljetne škole sa svrhom stjecanja novih znanja i praktičnog rada u području robotike, novih tehnologija, programiranja, upravljanja dronovima i klaibriranja dronova na računalu, design thinkinga i sl.

Najveća korist za mlade očituje se u mogućnosti praktičnog rada u manjim grupama tijekom radionica.

Tko se može prijaviti?
STEM škola za mlade namijenjena je mladima i studentima studijskih programa u STEM područjima te predstavnicima organizacija civilnog društva mladih s područja cijele Republike Hvratske. U školi mogu sudjelovati mladi u dobi od 18 do 29 godina.

Prijava mora sadržavati:

-popunjeni online obrazac prijave
-motivacijsko pismo u kojem prijavitelj objašnjava zašto je dobar kandidat/kinja za sudjelovanje
(u sklopu online prijave)

S obzirom na ograničen broj mjesta (20 sudionika), pri odabiru sudionika vodit će se računa o okupljanju polaznika iz različitih studijskih programa i STEM područja, pri čemu će se posebno uzeti u obzir motivacijsko pismo (pitanje u online obrascu) svakog prijavljenog. Nakon isteka roka za prijavu, svi prijavljeni će putem elektroničke pošte biti obaviješteni o statusu svoje prijave.

Troškovi edukacije
Sve troškove (prijevoza, smještaja i prehrane) pokriva organizator.

Napomena: refundirat će se samo troškovi karte javnog prijevoza (ne uključuje naknadu troškova dolaska osobnim vozilom).

 

Izvor: odraz.hr