Produljen rok prijave za stipendije Vlade Francuske Republike

Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Francuske Republike produljen je do 15. svibnja. Riječ je o natječaju koji je raspisalo Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencijom za mobilnost i programe Europske unije.

Dodjeljuje se šest stipendija u trajanju od deset mjeseci za diplomski i poslijediplomski studij svih znanstvenih disciplina koje se moraju iskoristiti u akademskoj godini 2020/2021. Možete se prijaviti i za jednu od deset stipendija za diplomsko i poslijediplomsko stručno usavršavanje u trajanju od jednog do tri mjeseca. Osim toga, još se dodjeljuje jedna stipendija za dvojni doktorat, i to zajedničko mentorstvo ili cotutelle u trajanju od pet mjeseci.

Znanje francuskog jezika je prednost, ali nije uvjet, a stipendije su namijenjene kandidatima rođenim nakon 1984, onima koji su završili ili završavaju preddiplomski studij u Hrvatskoj kao i onima koji se prijavljuju za Master 2 program. Popis dokumentacije i ostale uvjete možete pronaći na poveznici.

 

Izvor: studentski.hr