“Time to Move”, po drugi put u Gimnaziji Vukovar

U okviru ove kampanje organizirali smo još jednu putujuću informiraonicu, sad već drugi put u suradnji sa Gimnazijom Vukovar. 

Danas su nas ugostili učenici 2. i 4. razreda koje smo informirali o Eurodesku, multiplikatorima Eurodeska i mogućnostima za mobilnost koje im se nude u okviru programa Erasmus Plus i Europske snage solidarnosti.

Učenici su zaigrali kviz u kojem su testirali svoje znanje o navedenim programima, ali provukla su se i pitanja o EU i našoj zemlji, kao članici EU. Prva tri mjesta kroz malo natjecanje u kvizu osvojili su prigodne #timetomove nagrade, a ostali učenici su se počastili slatkišima i promotivnim materijalima.

I na kraju, naše strane volonterke Inés i Joana iz Portugala ukratko su ispričale svoje volontersko iskustvo u Vukovaru (zahvaljujući programu Europske snage solidarnosti) i istakle kako je u procesu važno odvažiti se za volonterski pothvat u drugoj zemlji te dobiti podršku od svojih obitelji, ali i od organizacija (one koje šalju i one koje primaju strane volontere na volontersku dužnost).

Još jednom zahvaljujemo se učenicima i profesorici na gostoprimstvu i samo dalje nastavite svojim EU pohodima.

Mi smo i ovaj put uživali družiti se s mladima.

Lijep pozdrav od ekipe PRONI Centra/Info centra za mlade Vukovar!