Trening za trenere u području ljudskih prava

Kuća ljudskih prava Zagreb, uz podršku Vijeća Europe, organizira Trening za trenere u području edukacije o ljudskim pravima, koji će se održati u Zagrebu, od 04.-07. listopada 2017. godine.

Trening se održava u cilju prenošenja znanja i vještina u poučavanju o ljudskim pravima. Kroz praktični dio treninga sudionici će biti upoznati s metodama i alatima za provođenje formalnih i neformalnih programa obrazovanja za ljudska prava, te će steći uvid u primjere dobre prakse i mogućnosti korištenja priručnika za obrazovanje za ljudska prava Kompas i Bookmarks.

Trening je namijenjen mladima koji provode ili imaju namjeru provoditi edukacije u području ljudskih prava – nastavnicima/cama, učiteljima/icama, studentima/icama, predstavnicima/icama organizacija civilnog društva, osobama koje rade s mladima i za mlade.

Tijekom četverodnevnog treninga, kroz predavanja i praktične radionice obradit će se teme diskriminacije i jednakosti, medijske pismenosti, slobode govora i govora mržnje, rodne ravnopravnosti, aktivnog građanstva i participacije. Po završetku treninga, svaki od sudionika dobit će na korištenje priručnike za provedbu edukacija i daljnju mentorsku podršku pri osmišljavanju i provođenju vlastitih edukacija.

Troškove smještaja, prijevoza i prehrane pokriva organizator.

Prijave se zaprimaju putem OBRASCA, do 24. rujna 2017. godine.

Svi/e prijavljeni/e će biti obaviješteni/e o ishodu prijave do 25. rujna 2017.

Detaljan program i satnicu objavit će uskoro na mrežnim stranicama Kuće ljudskih prava.

Za više informacija obratite se na tina.djakovic@kucaljudskihprava.hr ili na broj mobitela 091 33 777 42.

 

Izvor: kucaljudskihprava.hr