Važna obavijest o uvozu životinja

Zbog jako velikog broja novih vlasnika pasa koji se obraćaju veterinarskim stanicama nakon što su ILEGALNO uvezli psa u državu, a kojima veterinarske stanice poslije ne mogu napraviti “papire”, Anubis Klub molim da ovo pročitate do kraja i podijelite među svojim prijateljima i poznanicima.

 

“Ako želite nabaviti psa izvan granica Republike Hrvatske molimo vas da nam se obratite PRIJE nego li se nađete u Hrvatskoj sa psom kojeg ovdje nemožete registrirati niti cijepiti jer nemate potrebnu papirologiju.”

PSI UVEŽENI IZ SRBIJE MORAJU posjedovati putovnicu za pse u koju je upisan čip i cijepljenje protiv bjesnoće te TITAR TEST za protutijela bjesnoće u krvi. Ukoliko pas nije registriran na vaše ime, prenosite ga preko graničnog prijelaza Bogojevo, gdje se javljate pograničnoj veterinarskoj inspekciji kako bi vam izdala certifikat o komercijalnom uvozu.

PSI UVEŽENI IZ BiH MORAJU imati putovnicu, čip, cjepivo protiv bjesnoće i NEKOMERCIJALNI CERTIFIKAT ako putuju sa svojim vlasnikom ili KOMERCIJALNI CERTIFIKAT O UVOZU izdan od strane veterinarske inspekcije u Novoj Gradišci, ukoliko ne glase na svog vlasnika.

Od cijepljenja protiv bjesnoće mora proći 21 dan kako bi pas mogao putovati.

PSI UVEŽENI IZ ZEMALJA EU također moraju biti cijepljeni protiv bjesnoće najmanje 21 dan prije prelaska granice. Ukoliko ne glase na vaše ime, u ovaštenoj veterinarskoj organizaciji potrebno mu je napraviti TRACES certifikat za putovanje i promjenu prebivališta.

Anubis Klub također naglašava da mnogi prekrasni, već čipirani, besplatni, čistokrvni i miješani psi udomljavaju se potpuno besplatno po cijeloj RH.

Za više informacija pročitajte sadržaj linka, a za dodatna pitanja molimo posjetite Anubis Klub prije nego li napravite prekršaj.

anubis klub

Izvor: anubis-klub.net